Δίκη δολοφονία Ζαφειρόπουλου - Τι είπε ο Αλβανός που σκότωσε και τον συγκατηγορούμενό του

Δίκη δολοφονία Ζαφειρόπουλου - Τι είπε ο Αλβανός που σκότωσε και τον συγκατηγορούμενό του

Την ενοχή του μόνο ως προς το αδίκημα της θανατηφόρας σωματικής βλάβης , αλλά όχι για αυτό της ανθρωποκτονίας παραδέχτηκε ο Μικέλα Κάστριοτ, κατηγορούμενος ως φυσικός αυτουργός στη δολοφονία του ποινικολόγου Μιχ. Ζαφειρόπουλου.

Ενώπιον του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου ο κατηγορούμενος Αλβανός, που ομολόγησε ότι σκότωσε τη Δευτέρα και τον συγκατηγορούμενό του Αρμπερ Μπόκα, δήλωσε ότι «Αποδέχομαι την κατηγορία αλλά δεν πήγα με αυτό το σκοπό».

Κατά τον συνήγορο του, ο Μικ. Καστριότ δεν επιθυμούσε το θάνατο του γνωστού ποινικολόγου αλλά μόνο τον τραυματισμό του. Από την πλευρά τους, οι άλλοι δύο κατηγορούμενοι Κλοντιάν Λεκοτσάι και Όλντι Ντούλτσε, αρνήθηκαν τα τέσσερα αδικήματα που τους αποδίδονται.

Κατά τη σημερινή διαδικασία, η οποία διενεργήθηκε σε έντονα φορτισμένο κλίμα, με την οικογένεια του γνωστού ποινικολόγου αλλά και πλήθος φίλων και συναδέλφων του να παραβρίσκονται στη δικαστική αίθουσα, απουσίαζαν συνολικά τέσσερις μάρτυρες, τρεις εκ των οποίων κρατούνται για άλλους λόγους.

Μεταξύ των κρατούμενων είναι ο Αριστείδης Φλώρος αλλά και μάρτυρας για τον οποίο είχε αποφασιστεί την προηγούμενη φορά η βίαιη προσαγωγή του, καθώς αρνείται να προσέλθει για να καταθέσει.

Το δικαστήριο διέκοψε για τις 23 Ιανουαρίου, ζητώντας να παρουσιαστούν ενώπιον του οι μάρτυρες που απουσίαζαν.

 

 

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα