Μεγαλώνει συνεχώς ο αριθμός των ύποπτων φακέλων. 23 τα περιστατικά

Μεγαλώνει συνεχώς ο αριθμός των ύποπτων φακέλων. 23 τα περιστατικά

Μεγαλώνει συνεχώς ο αριθμός των ύποπτων φακέλων που έχουν σταλεί σε εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας, με τις αρχές να έχουν καταγράψει μέχρι στιγμής 23 περιστατικά!

Οι πρώτες εργαστηριακές εξετάσεις που ολοκληρώθηκαν από τον ύποπτο φάκελο στη Μυτιλήνη, δεν έδειξαν κάτι ύποπτο, αλλά οι αρχές συνεχίζουν να βρίσκονται σε επιφυλακή.

Σήμερα το πρωί, ένας ύποπτος φάκελος εντοπίστηκε σε ιδιωτικό κολέγιο της Θεσσαλονίκης, όπου μετέβη ειδικό κλιμάκιο της ΕΜΑΚ για την παραλαβή του.

Αστυνομικοί της Αντιτρομοκρατικής απέκλεισαν τη γύρω περιοχή, ενώ για παν ενδεχόμενο έσπευσε και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.

Νωρίτερα το πρωί, φάκελος ο οποίος κρίθηκε ύποπτος εντοπίστηκε στο ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας, στην Πάτρα. Αμέσως ειδοποιήθηκαν οι Αρχές και η Αστυνομία έλαβε μέτρα έξω από το εκπαιδευτικό ίδρυμα, ενώ άνδρες της ΕΜΑΚ παρέλαβαν τον φάκελο για να τον μεταφέρουν στο Γενικό Χημείο του Κράτους.

Όπως έγινε γνωστό αργότερα, κι ένας δεύτερος φάκελος εντοπίστηκε στην ίδια σχολή το μεσημέρι.

Και ο πρύτανης του ΤΕΙ της Λαμίας ήταν αποδέκτης ύποπτου δέματος. Όπως έγινε γνωστό, στο γραφείο του έφθασαν στις 28 Δεκεμβρίου δύο δέματα από την... Ινδία, τα οποία άνοιξαν ανυποψίαστοι υπάλληλοι και διαπίστωσαν ότι είχαν προπαγανδιστικό υλικό. Αν και δεν παρουσίασαν κάποιο σύμπτωμα, μετά τον θόρυβο που προκλήθηκε, ενημερώθηκε λίγο πριν από τις 9 σήμερα το πρωί η Αστυνομία.

Περίπου στις 08:15 στην Πρυτανεία του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων έφθασε με τα ΕΛΤΑ άλλος ένας ύποπτος φάκελος, που φέρεται να εστάλη από την Ινδία. Στον φάκελο αναγραφόταν στα αγγλικά “Αντιπρύτανης”, χωρίς να κατονομάζεται ο παραλήπτης. Τρεις υπάλληλοι που ήρθαν σε επαφή με τον φάκελο υποβλήθηκαν σε ιατρικές εξετάσεις για προληπτικούς λόγους.

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, ανάλογοι φάκελοι σε σχολή Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης στη Κόρινθο, στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, αλλά και στη σχολή AΚTO στην Κυψέλη.

 
Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα