Προκήρυξη για 9.000 προσλήψεις στους δήμους – Το σημείο κλειδί στις νέες θέσεις

Προκήρυξη  για 9.000 προσλήψεις στους δήμους – Το σημείο κλειδί στις νέες θέσεις

Σχεδόν 9.000 θέσεις εργασίας ανοίγουν για ισάριθμους ανέργους που είναι εγγεγραμμένοι στα μητρώα του ΟΑΕΔ, μέσω του νέου προγράμματος κοινωφελούς εργασίας.

Η προκήρυξη – μαμούθ αφορά θέσεις σε 56 δήμους όλης της χώρας αλλά και 37 υπηρεσίες του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Ωφελούμενοι από το νέο πρόγραμμα είναι κυρίως οι μακροχρόνια άνεργοι.

Πρόκειται για θέσεις με σύμβαση οκτάμηνης διάρκειας και η επιδότηση αγγίζει τα 50 εκατ. ευρώ.

Το σημείο – κλειδί της νέας προκήρυξης, εκτός από τον μεγάλο αριθμό προσλήψεων είναι ότι όσοι προσληφθούν θα λάβουν αυξημένο μισθό ακολουθώντας την αύξηση του κατώτατου μισθού που αναμένεται να εφαρμοστεί από τον ερχόμενο Φεβρουάριο.

Επιπλέον όφελος θα έχουν οι νέοι κάτω των 25 ετών που πληρώνονταν με βάση τον υποκατώτατο μισθό, η αύξηση θα είναι μεγαλύτερη, καθώς ο υποκατώτατος καταργείται και εξισώνεται με τον κατώτατο.

Οι άνεργοι θα απασχοληθούν σε 10 τομείς προτεραιότητας που έχουν να κάνουν με υπηρεσίες που παρέχονται προς τους πολίτες από τους φορείς Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Οι αιτήσεις θα κατατίθενται ηλεκτρονικά, στον ΟΑΕΔ και θα καταρτιστεί στη συνέχεια πίνακας κατάταξης ανέργων και θα γίνει η σύζευξη των ωφελουμένων με τις θέσεις απασχόλησης των επιβλεπόντων φορέων σύμφωνα με τους οριστικούς πίνακες κατάταξης.

Δικαιούχοι του προγράμματος είναι Έλληνες πολίτες, πολίτες κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Βορειοηπειρώτες, ομογενείς και ομογενείς αλλοδαποί οι οποίοι είναι:

- άνεργοι, εγγεγραμμένοι στα Μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ,

- μέλη οικογενειών στις οποίες δεν εργάζεται κανείς και οι σύζυγοι αυτών είναι εγγεγραμμένοι άνεργοι στα Μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ,

- άνεργοι, μέλη μονογονεϊκών οικογενειών στις οποίες δεν εργάζεται κανείς,

- μακροχρόνια άνεργοι, εγγεγραμμένοι στα Μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ,

- άνεργοι πτυχιούχοι πανεπιστημιακού και τεχνολογικού τομέα, εγγεγραμμένοι στα Μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, για την κάλυψη θέσεων με βάση τα τυπικά προσόντα,

- άνεργοι ηλικίας άνω των 29 ετών, εγγεγραμμένοι στα Μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ,

- εγγεγραμμένοι στα Μητρώα ανέργων ΑμεΑ του ΟΑΕΔ και

- άνεργοι δικαιούχοι «Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης (ΚΕΑ)», εγγεγραμμένοι στα Μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ.

Υπενθυμίζεται ότι μέσα στο 2019 έχει δρομολογηθεί να ανοίξουν επιπλέον σχεδόν 12.500 θέσεις εργασίας στο στενό και ευρύτερο δημόσιο τομέα της χώρας.

 

 

news

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα