Συνεχίζεται σήμερα η δίκη για την απαγωγή του Μιχάλη Λεμπιδάκη

Συνεχίζεται σήμερα η δίκη για την απαγωγή του Μιχάλη Λεμπιδάκη

Συνεχίζεται σήμερα η πολύκροτη υπόθεση της απαγωγής του επιχειρηματία Μιχάλη Λεμπιδάκη στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Ανατολικής Κρήτης, η οποία είχε διακοπή στις 20 Δεκεμβρίου του 2018.

Η δίκη θα συνεχιστεί με τις καταθέσεις αστυνομικών που συμμετείχαν στην επιχείρηση για την σύλληψη των απαγωγέων.

Να σημειωθεί ότι και στις 20 Δεκεμβρίου κατέθεσαν αστυνομικοί που είχαν ασχοληθεί με την υπόθεση και μάλιστα το δικαστήριο διέκοψε μετά από ένταση που επικράτησε κατά την διάρκεια εξέτασης του μάρτυρα.

Συγκεκριμένα υπήρξε φραστικό επεισόδιο με έναν εκ των κατηγορουμένων και του μάρτυρα αστυνομικού.

Ο αστυνομικός κατέθεσε ενώπιον του δικαστηρίου ότι είχε συλλάβει τον κατηγορούμενο και τότε εκείνος σηκώθηκε όρθιος και καταφέρθηκε φραστικά εναντίον του, ισχυριζόμενος ότι λέει ψέμματα.

«Λέτε ψέματα.Είμαι άδικα στη φυλακή 14 μήνες» φώναζε.

Την πρώτη ημέρα εκδίκασης της υπόθεσης κατέθεσε ο επιχειρηματίας Μιχάλης Λεμπιδάκης ενώ την δεύτερη ημέρα , κατέθεσε ο αδερφός του Μανόλης και η μητέρα του, Άννα – Κατίνα.

Η κατάθεση του Μιχάλη Λεμπιδάκη

Ο Μιχάλης Λεμπιδάκης ξεκίνησε την κατάθεσή του με το ταξίδι του στην Πολωνία και την επιστροφή του.

Ανέφερε πώς του έκλεισαν τον δρόμο και τον έβγαλαν από το αυτοκίνητό του: «Ο ένας εκ των απαγωγέων με ρώτησε αν ήμουν τσιπαρισμένος κι εγώ του απάντησα όχι».

Στη συνέχεια ο 54χρονος επιχειρηματίας αναφέρθηκε στο πρώτο κρησφύγετο: «Κατάλαβα ότι ήμουν σ’ ένα ορεινό μέρος αλλά δεν ήξερα που. Όσους έβλεπα δεν μπορούσα να τους αναγνωρίσω γιατί φορούσαν γυαλιά ηλίου και κουκούλα».

Ο Μιχάλης Λεμπιδάκης ανέφερε ενώπιον του δικαστηρίου πως δύο άτομα ήταν εκείνοι που τον παρηγορούσαν και του έδειξαν ένα πιο ανθρώπινο πρόσωπο.

«Εκείνοι μου έλεγαν συνέχεια πως δεν υπάρχει κανένας απολύτως κίνδυνος για την ζωή μου», επεσήμανε ο κ. Λεμπιδάκης.

Το δικαστήριο ρώτησε τον 54χρονο επιχειρηματία ποιες ήταν οι συνθήκες κράτησής τους με τον κ. Λεμπιδάκη να απαντά πως: «ήμουν συνέχεια δεμένος. Σε αυτούς τους έξι μήνες έκανα μπάνιο τέσσερις φορές κι άλλαξα ρούχα τρεις. Ωστόσο, έτρωγα καλό φαγητό ενώ με άφηναν να βλέπω τηλεόραση και μου έφερναν κάποια βιβλία και εφημερίδες».

Ο συνήγορος υπεράσπισης ενός εκ των κατηγορουμένων  Σάκης Κεχαγιόγλου τόνισε πως ο 54χρονος επιχειρηματίας Μιχάλης Λεμπιδάκης είπε την αλήθεια κατά την διάρκεια της πολύωρης κατάθεσης του.Δεν προσπάθησε ούτε να επιβαρύνει ούτε να ελαφρύνει τη θέση κανενός εκ των κατηγορουμένων. Αναφορικά με τον πελάτη του, τον ιδιοκτήτη της μάντρας με τα μεταχειρισμένα αυτοκίνητα, ο κ. Λεμπιδάκης επιβεβαίωσε την πρόθεση του απαγωγέα και πελάτη του να τον απελευθερώσει.

«Καμία μάνα να μην ζήσει αυτά που έζησα»

Συγκλονιστική ήταν η μητέρα του Μιχάλη Λεμπιδάκη, Άννα – Κατίνα, κατά την διάρκεια της κατάθεσής της για την πολύμηνη απαγωγή του Ηρακλειώτη επιχειρηματία.

Η κ. Λεμπιδάκη μίλησε για τα όσα έζησε η οικογένεια τις 186 ημέρες ομηρίας του 54χρονου επιχειρηματία λέγοντας πως αυτές οι ημέρες ήταν εφιαλτικές.

«Δεν ξέραμε αν ζούσε ή όχι ο Μιχάλης. Δεν ξέραμε τι βίωνε και πώς ήταν. Εύχομαι καμία μάνα να μην ζήσει αυτό που έζησα», επεσήμανε η κ. Λεμπιδάκη.

Παράλληλα, η μητέρα του επιχειρηματία ανέφερε πως έχουν αποφασίσει ως οικογένεια να γυρίσουνε σελίδα, να μην σκέφτονται τα όσα έγιναν εκείνους τους εφιαλτικούς μήνες.

Οι διαπραγματεύσεις με τους απαγωγείς

Στην κατάθεση του ο αδερφός του Μιχάλη Λεμπιδάκη, Μανόλης περιέγραψε τις διαπραγματεύσεις που είχε η οικογένεια με τους απαγωγείς.

Ο αδερφός του επιχειρηματία είχε αναλάβει το βάρος της ευθύνης για τις διαπραγματεύσεις και ήταν το πρόσωπο που έλαβε τα πρώτα γραπτά μηνύματα των απαγωγέων με τα οποία γνωστοποιούσαν στην οικογένεια την κράτηση του 54χρονου αλλά και τις απαιτήσεις τους προκειμένου να τον αφήσουν ελεύθερο.

Ο Μανόλης Λεμπιδάκης, περιέγραψε την αγωνία που έζησαν τα μέλη της οικογένειας, όλο αυτό το διάστημα και κυρίως από τις 17 Μαΐου 2018, οπότε με ένα δυσοίωνο SMS των απαγωγέων που έλεγε “χάσατε”, είχε διακοπεί κάθε επικοινωνία. Ωστόσο, ο ίδιος ο μάρτυρας επισήμανε ότι βαθιά μέσα του πίστευε πως ο αδελφός του ήταν ζωντανός και θα επέστρεφε κοντά τους.

 

 cretapost

 

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα