ΕΛΑΣ: Ρηχό και αναμενόμενο το κείμενο της ΟΛΑ για την βόμβα στον ΣΚΑΪ

ΕΛΑΣ: Ρηχό και αναμενόμενο το κείμενο της ΟΛΑ για την βόμβα στον ΣΚΑΪ

Ανάληψη ευθύνης για την βομβιστική επίθεση που έγινε στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ και στην εφημερίδα Καθημερινή έγινε το βράδυ της Τρίτης σε γνωστή σελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου.

Όπως αναμένονταν την ευθύνη για την επίθεση την αναλαμβάνει η Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών. Η αστυνομία μελετώντας το κείμενο ανάληψης της ευθύνης έχει ήδη σκιαγραφήσει το προφίλ των τρομοκρατών. Μπορεί η συγκεκριμένη οργάνωση να μην είναι άγνωστη αλλά το τρόπος ανάληψης της ευθύνης δείχνει κάποια διαφορετικά δεδομένα.

Σύμφωνα με την Αντιτρομοκρατική το κείμενο ανάληψης ευθύνης δεν περιέχει κανένα μήνυμα, είναι ένα ρηχό και σε κάποιες γραμμές απολογητικό μήνυμα από τους τρομοκράτες.  Η Αντιτρομοκρατική υπηρεσία εκτιμά ότι πρόκειται για νέους συγγραφείς που έχουν χρησιμοποιήσει πολλές αντιγραφές και κάνουν μεγάλη προσπάθεια να απολογηθούν για την συγκεκριμένη επίθεση.

Επίσης θεωρούν ότι η λαϊκή γραφή της ανακοίνωσης έχει στόχο να προσεγγίσουν ανθρώπους του δικού τους χώρου και όχι να πάρουν μία λαϊκή απήχηση για την δράση τους. Στην Αντιτρομοκρατική μελετούν το κείμενο ώστε να διαπιστώσουν αν υπάρχουν μελλοντικοί στόχοι ενώ ανησυχούν και για την επανεμφάνιση της Επαναστατικής Αυτοάμυνας που επιτίθεται σε αστυνομικούς χρησιμοποιώντας καλάζνικοφ.

ελεύθερος τύπος

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα