Ρουβίκωνας προς ΕΛΑΣ: Άσχετοι με εμάς αυτοί που συλλάβατε για την επίθεση στην πρεσβεία των ΗΠΑ

Ρουβίκωνας προς ΕΛΑΣ: Άσχετοι με εμάς αυτοί που συλλάβατε για την επίθεση στην πρεσβεία των ΗΠΑ

Ξεκαθαρίζουμε ότι όλοι οι προσαχθέντες και συλληφθέντες μας είναι παντελώς άγνωστοι και απαιτούμε την άρση κάθε δίωξης εναντίον τους για πράξεις που κάναμε εμείς».

Αυτό αναφέρεται σε ανακοίνωση του Ρουβίκωνα στο indymedia, αναφορικά με τις συλλήψεις στις οποίες προχώρησε η ΕΛΑΣ μετά την επίθεση με μπογιές μελών της αντιεξουσιαστικής συλλογικότητας στην πρεσβεία των ΗΠΑ.

Ο Ρουβίκωνας αναφέρει:

«Σύμφωνα με πληροφορίες που η ΕΛ.ΑΣ. διέρρευσε στον τύπο, μετά την παρέμβασή μας στην πρεσβεία των ΗΠΑ, τα ξημερώματα της Κυριακής, η αστυνομία προχώρησε σε προσαγωγές ατόμων, δύο εκ των οποίων μετατράπηκαν σε συλλήψεις. Αυτό που γνωρίζουμε εμείς είναι ότι όσοι πήγαμε στην παρέμβαση, τόσοι και επιστρέψαμε. Κανένα μέλος δεν προσήχθη και πολύ περισσότερο κανένα μέλος μας δεν συνελήφθηκε.

»Αντιλαμβανόμαστε βέβαια την πρεμούρα των αρχών να δείξουν αποτελεσματικότητα στο αφεντικό, από την άλλη όμως το να μαζεύουν όποιον τυχαίο βρουν στον δρόμο και να του φορτώνουν κατηγορίες είναι τελείως ανήθικο και ελεεινό. Πόσο μάλιστα όταν τέτοιες πρακτικές "καρφώνουν" άδικα ανθρώπους όχι μόνο στην ελληνική δικαιοσύνη αλλά και στα κιτάπια των ΗΠΑ και των δικών τους υπηρεσιών. Ξεκαθαρίζουμε ότι όλοι οι προσαχθέντες και συλληφθέντες μας είναι παντελώς άγνωστοι και απαιτούμε την άρση κάθε δίωξης εναντίον τους για πράξεις που κάναμε εμείς. Αυτή η πρακτική της αστυνομίας που τείνει να γίνει συνήθεια των τελευταίο καιρό πρέπει να σταματήσει.»

 

topontiki

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα