Στέλεχος Ρουβίκωνα για βόλτα Κουφοντίνα: Αυτοί οι δρόμοι φτιάχτηκαν για να περπατάμε εμείς

Με μια ανάρτηση στην προσωπική του σελίδα στο Facebook, ηγετικό στέλεχος του Ρουβίκωνα σχολιάζει με μια φράση τις αντιδράσεις που προκάλεσε η βόλτα που έκανε ο Δημήτρης Κουφοντίνας στο κέντρο της Αθήνας κατά τη διάρκεια της τελευταίας άδειάς του από τις φυλακές.

«Αυτοί οι δρόμοι φτιάχτηκαν για να περπατάμε εμείς» γράφει το ηγετικό στέλεχος του Ρουβίκωνα, συνοδεύοντας την ανάρτηση με τη φωτογραφία που δείχνει τον Κουφοντίνα να περπατά στους δρόμους της Αθήνας το απόγευμα της περασμένης Τετάρτης (02.01.2019). 

 Ο Κουφοντίνας απολαμβάνει την άδεια του με βόλτα στο κέντρο της Αθήνας

 Συνοδεία μέλους του Ρουβίκωνα η βόλτα Κουφοντίνα στην Αθήνα

Η 6η άδεια του Δημήτρη Κουφοντίνα έγινε συνοδεία ιδρυτικού μέλους του Ρουβίκωνα.  Ο «Λουκάς» της 17Ν έκανε βόλτα στο κέντρο της Αθήνας, στις οδούς Βουκουρεστίου, Σταδίου, Σόλωνος, Πλατεία Συντάγματος και άλλες, έχοντας στο πλευρό του, όπως επεσήμαναν αξιωματικοί της Ελληνικής Αστυνομίας, ένα από τα ιδρυτικά και πρωταγωνιστικά μέλη της αναρχικής συλλογικότητας Ρουβίκωνα.

Το συγκεκριμένο μέλος έχει πάρει μέρος σε μεγάλο αριθμό καταδρομικών επιθέσεων και παρεμβάσεων του Ρουβίκωνα ενώ θεωρείται και ένας από τους στενούς συνοδοιπόρους του ηγετικού στελέχους της ομάδας. Αρμόδια στελέχη της ΕΛ.ΑΣ., θύμιζαν πως το ηγετικό μέλος του Ρουβίκωνα ήταν ανάμεσα σε εκείνους που περίμεναν τον Δημήτρη Κουφοντίνα έξω από τις φυλακές Κορυδαλλού κατά την πρώτη άδεια που είχε λάβει. Μάλιστα μαζί με άλλα μέλη της αναρχικής συλλογικότητας τον είχαν συνοδεύσει έως το σπίτι του στον Βαρνάβα Αττικής και αποτέλεσαν έναν κλοιό ασφαλείας γύρω του, πέρα από τα γεύματα στα οποία συμμετείχαν μαζί του.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ