Συνήγορος προστατευόμενων μαρτύρων FBI: Ο κ. Μαναδιάκης μετετράπη σε κατηγορούμενο

Συνήγορος προστατευόμενων μαρτύρων FBI: Ο κ. Μαναδιάκης μετετράπη  σε κατηγορούμενο

Ο κ. Μαναδιάκης μετετράπη από μάρτυρας σε κατηγορούμενο, λόγω του ότι η τακτική που ακολούθησε ήταν εις βάρος του», δήλωσε στο Καλημέρα Ελλάδα ο συνήγορος προστατευόμενων μαρτύρων των αμερικανικών Αρχών, τονίζοντας ότι «προέκυψαν σε βάρος του στοιχεία».

«Η επιλογή του διπλού παιχνιδιού δεν ωφέλησε τον κ. Μανιαδάκη», εξήγησε ο Παύλος Σαράκης, αναφέροντας πως δεν μπορεί να σχολιάσει τα όσα λέει τώρα ο πρώην προστατευόμενος μάρτυρας και νυν κατηγορούμενος για την υπόθεση Novartis, αφού όμως λέει, ως κατηγορούμενος «μπορεί να ισχυρίζεται οτιδήποτε».

Διευκρίνισε, ωστόσο, ότι βάσει της εικόνας που ο ίδιος έχει για τις σχέσεις του Νίκου Μανιαδάκη με τις εισαγγελικές Αρχές, «υπήρχε άριστο κλίμα» μεταξύ τους και «ό,τι κι αν ισχυρίζεται, μιλούν τα γεγονότα». 

Επιβεβαίωσε ότι, «στις καταθέσεις του κάνει αναφορές σε συγκεκριμένα πολιτικά πρόσωπα» και συμπλήρωσε πως ο ίδιος ο κατηγορούμενος «παραδέχθηκε ότι είχε πολλές επαφές με τις αμερικανικές Αρχές», για να εξηγήσει πως «οι συναντήσεις δεν ήταν για να δώσει συμβουλές, αλλά για να δώσει εξηγήσεις για πρόσωπα και καταστάσεις που γνώριζε».

Χαρακτήρισε τον πρώην προστατευόμενο μάρτυρα ως «ισχυρό παράγοντα που γνώριζε πράγματα για τον κόσμο της φαρμακοβιομηχανίας, τόσο στην Ελλάδα όσο και στον κόσμο» και διερωτήθηκε πώς «ένα καθηγητής της Δημόσιας Υγείας ταξιδεύει για δουλειές σε όλο τον κόσμο».

Σημειώνοντας ότι ο ίδιος δεν έχει δει τις καταθέσεις του Ν.Μαναδιάκη, αλλά έχοντας γνώση του πώς λειτουργούν οι ανακρίσεις και οι συζητήσεις με τις αμερικανικές Αρχές, ο κατηγορούμενος «απέδωσε ευθύνες σε πολιτικά πρόσωπα ακόμα και στις ελληνικές Αρχές, σε συγκεκριμένους παράγοντες, ενώ κάνει λόγο για διαφθορά ύψους 1,8 δισ. ευρώ».

 

 

enikos

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα