Διαμαρτυρία στο Αττικό Ζωολογικό Πάρκο για την θανάτωση των τζάγκουαρ

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιούν φιλοζωικές και οικολογικές οργανώσεις έξω από το Αττικό ζωολογικό πάρκο, στα Σπάτα, με αφορμή την θανάτωση των δυο τζάγκουαρ.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Πανελλαδικής Φιλοζωικής Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας, «οι πρόσφατες εκτελέσεις των δύο ιαγουάρων, οι αντιλόπες που ξεφεύγουν , πέφτουν πάνω στις τζαμαρίες και τραυματίζονται, οι θάνατοι δελφινιών με άγνωστες αιτίες παλαιότερα και πόσων άλλων ίσως που ποτέ δεν βγήκαν στη δημοσιότητα, Τα κρυμμένα ή ανύπαρκτα και ανήθικα πρωτόκολλα για τους δυστυχείς «δραπέτες», η ανικανότητα να διαχειριστούν ζώα άγρια που αιχμαλώτισαν και φυλάκισαν για να τους φέρουν χρήμα, ο κίνδυνος για τους ίδιους τους ανθρώπους, τους επισκέπτες (οικογένειες, παιδιά, σχολεία ολόκληρα), ΟΛΑ, βροντοφωνάζουν πως πρέπει το συντομότερο να τεθεί ένα τέρμα.

Να κλείσει η ντροπιαστική και επικίνδυνη αυτή φυλακή και να ληφθεί η καλύτερη γι αυτά πρόνοια για την ευζωία τους».

Επιπλέον, Βίγκαν ακτιβίστριες, Κωνσταντίνα Λύρου, Σύλβια Περουλια και Ελπινίκη Χανιά, προσθέτουν:

«Ανοίξτε τα μάτια. Ανοίξτε τα μάτια και δείτε την πραγματικότητα. Μέσα στο Αττικό Ζωολογικό Πάρκο βρίσκονται ζώα σε κλουβιά, ζώντας μακριά από το περιβάλλον, στο οποίο είναι προορισμένα να ζουν. Πραγματικά πιστεύετε ότι αυτά τα ζώα μπορούν να αναπτύξουν τη βέλτιστη σωματική, συμπεριφορική και συναισθηματική λειτουργία μέσα σε τέτοια πάρκα??? OXI φυσικά.

Συνήγοροι των ζωολογικών κήπων υποστηρίζουν ότι ένα ζώο που μεγαλώνει μέσα στη φυλακή, μπορεί να ζήσει περισσότερο επειδή δεν αντιμετωπίζει τις προκλήσεις της φύσης, αλλά όμως δεν βιώνει την αληθινή του φύση, αυτή για την οποία έχει προοριστεί.

Σήμερα είμαστε εδώ όχι μόνο για τη Jenny και τον Spotty, τους δύο ιαγουάρους, που στην προσπάθειά τους να δραπετεύσουν προς την ελευθερία, δολοφονήθηκαν από τους φροντιστές του Πάρκου, είμαστε εδώ για όλα τα ζώα που ζουν σε αιχμαλωσία από το Αττικό Ζωολογικό Πάρκο, του οποίου ο πρωταρχικός σκοπός είναι το κέρδος.

Είμαστε εδώ για τα άγρια ζώα, που ζουν μία αβάσταχτη ζωή, υποφέροντας από άγχος, πλήξη και άλλα σοβαρές διαταραχές που σχετίζονται με παρατεταμένο περιορισμό. Είμαστε εδώ για τα ζώα που τα εκμεταλλεύονται με πρόφαση την διατήρηση και την αναπαραγωγή τους.

Είμαστε εδώ για τα δελφίνια, τα οποία έχουν καταδικαστεί να βιώνουν ένα βασανιστήριο, και πρέπει να υπακούουν στις διαταγές του εκπαιδευτή τους για να τραφούν αλλιώς τους στερείται η τροφή. Μην ξεχνάτε πως σε αυτό το μέρος μέχρι σήμερα έχουν πεθάνει 6 δελφίνια κ ενώ οι παραστάσεις είναι παράνομες συνεχίζονται κανονικά.

Είμαστε εδώ για τα πτηνά, τα Φλαμίνγκο με τα κομμένα φτερά, που δεν θα πετάξουν ποτέ ψηλά και δεν θα νιώσουν ποτέ την αληθινή αίσθηση της ελευθερίας. Οι ζωολογικοί κήποι ακρωτηριάζουν τα πουλιά έτσι ώστε αυτά να μην μπορούν να πετάξουν, αφαιρώντας χειρουργικά το τελευταίο τμήμα της φτερούγας, που αντιστοιχεί σχεδόν σε ολόκληρη την ανθρώπινη παλάμη και ειναι απαραίτητο για πτήση, καθιστώντας τα έτσι για πάντα ανάπηρα. Το Αττικό Ζωολογικό Πάρκο δεν αποτελεί εξαίρεση σε αυτή την πρακτική.

Είμαστε εδώ για τα ερπετά, που περνούν όλη τους τη ζωή σε μικροσκοπικά γυάλινα κλουβιά, με μόνο σύντροφο ένα δοχείο για νερό.

Είμαστε εδώ γιατί το Αττικό Ζωολογικό Πάρκο, όπως και κάθε ζωολογικός κήπος, είναι χώρος εμπορευματοποίησης ψυχών, και έτσι μονάχα θα έπρεπε να το αντιμετωπίζουμε. Δεν είναι διασκέδαση, δεν είναι εκπαίδευση. Είναι βαναυσότητα.

Είμαστε εδώ για να πούμε σε όλους εσάς, πως στο να δείχνεις στα παιδιά ζώα που βαριούνται, έχουν κατάθλιψη και περιφέρονται νευρικά στους περιφραγμένους χώρους τους, δεν αποτελεί ενημέρωση για την άγρια ζωή. Είναι σαν να πηγαίνουμε τα παιδιά μας σε φυλακή, για να τα διδάξουμε την ανθρώπινη συμπεριφορά.

Είμαστε εδώ γιατί πιστεύουμε πως η ελευθερία δεν είναι μονάχα ανθρώπινο δικαίωμα. Η ελευθερία είναι αναφαίρετο δικαίωμα κάθε πλάσματος. Και των ανθρώπων Και των ζώων και Δικό μας και Δικό τους».

newsit

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα