Χαμός στα τελωνεία του Έβρου: Χιλιάδες Έλληνες στην Τουρκία, χιλιάδες Τούρκοι στην Ελλάδα

Χαμός στα τελωνεία του Έβρου: Χιλιάδες Έλληνες στην Τουρκία, χιλιάδες Τούρκοι στην Ελλάδα

Οι επαφές μεταξύ των κατοίκων της Ελλάδας και της Τουρκίας στα χερσαία σύνορα των δύο χωρών δεν φαίνεται να επηρεάζονται (ευτυχώς) από τις εντάσεις που σημειώνονται κατά καιρούς σε επίπεδο κρατών.

Έτσι, σύμφωνα με το e-evros.gr, ενόψει της Πρωτοχρονιάς χιλιάδες Έλληνες περνούν τα σύνορα προς πόλεις της ανατολικής Θράκης, πραγματοποιώντας κυρίως ημερήσιες εκδρομές για αγορές στις τουρκικές πόλεις. Από την άλλη χιλιάδες Τούρκοι φτάνουν στην ελληνική δυτική Θράκη και κυρίως στην Αλεξανδρούπολη, της οποίας τα ξενοδοχεία παραμένουν γεμάτα ενώ αναμένεται ακόμα μεγαλύτερη άνοδος του τουριστικού ρεύματος από τη γειτονική χώρα.

Σύμφωνα πάντα με το e-evros.gr στο Τελωνείο Καστανεών τα αυτοκίνητα τις τελευταίες ημέρες σχηματίζουν ουρές, με μεγάλη αναμονή για τους οδηγούς που μαζικά συρρέουν στην Τουρκία.

Η κατάσταση δεν διαφοροποιείται σημαντικά στο Τελωνείο Κήπων, όπου την 1η και 2η μέρα των μετά τα Χριστούγεννα επικρατούσε το αδιαχώρητο, με πάνω από 1.000 την ημέρα αυτοκίνητα να πραγματοποιούν έξοδο προς την Τουρκία.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα