Θρίλερ με την απαγωγή του επιχειρηματία στον Πειραιά - Κανένα ίχνος

Θρίλερ με την απαγωγή  του επιχειρηματία στον Πειραιά  - Κανένα ίχνος

Σε γρίφο εξελίσσεται το θρίλερ της απαγωγής του επιχειρηματία στον Πειραιά καθώς έχουν περάσει 24 ώρες και δεν υπάρχει κανένα ίχνος του. Μέχρι στιγμής οι απαγωγείς δεν έχουν επικοινωνήσει με την οικογένεια προκειμένου να ζητήσουν λύτρα και δεν έχουν δώσει κανένα στίγμα για την αρπαγή του 51χρονου που έγινε το πρωί της Πέμπτης.   

Ο πατέρας του Νίκου Μαυρίκου, του επιχειρηματία που απήχθη το πρωί της Πέμπτης από την περιοχή του Πειραιά. 

«Έπεσα από τα σύννεφα» στο άκουσμα της είδησης της αρπαγής του γιου μου. Παίρνω τηλέφωνο, δεν απαντάει κανείς, να μάθω τι γίνεται, τι συμβαίνει. Απ’ ό,τι έμαθα μόνο, ότι ας πούμε πήγαν τέσσερα άτομα εκεί, με ένα αυτοκίνητο, τον απήγαγαν και έφυγαν το πρωί. Μια παραδουλεύτρα τους είδε, αυτό έχω μάθει, τίποτα άλλο. Είναι πάρα πολύ καλό παιδί με καλό όνομα στον Πειραιά. Τίμιος, ωραίος, καλός με το προσωπικό, δεν έχει ακουστεί τίποτα. Το όνομά του είναι διαμάντι. Κι εγώ πάω να τρελαθώ, δεν μπορώ να καταλάβω τι συμβαίνει» είπε μεταξύ άλλων μιλώντας στην εκπομπή «Μαζί σου».

Στην ίδια εκπομπή μίλησε και η πρώην σύζυγος του Πειραιώτη επιχειρηματία, δηλώνοντας σοκαρισμένη: «Τι να σας πω έχω πέσει από τα σύννεφα. Για τα παιδιά (μας) στεναχωριέμαι που περνάνε όλο αυτό. Κι εγώ αγωνιώ. Δεν γνώριζα κάτι δεν είχα επαφές μαζί του τον τελευταίο καιρό. Να είναι καλά ο άνθρωπος, τι να πω... Κοινωνία ώρα μηδέν. Δεν ξέρεις τι σου ξημερώνει».

Η αρπαγή έγινε όταν χθες λίγο πριν από τις 09.00 το πρωί, ο επιχειρηματίας Ν.Μ. βγήκε από το σπίτι του κατευθυνόταν προς το αυτοκίνητό του στην ακτή Θεμιστοκλέους στον Πειραιά και τέσσερα άτομα φέρονται να τον πλησίασαν και να τον έβαλαν μέσα σε ένα μαύρο αυτοκίνητο. Το περιστατικό έγινε γνωστό από αυτόπτη μάρτυρα ο οποίος ειδοποίησε την Αστυνομία. Το γεγονός πως κανείς ακόμη δεν έχει επικοινωνήσει με τις αρχές ή κάποιον από την οικογένεια προβληματίζει τις αρχές που συνεχίζουν την έρευνα.   

Ο επιχειρηματίας, πατέρας τριών παιδιών, έχει εταιρία στην ακτή Ξαβέρη που εφοδιάζει κότερα αλλά και πρεσβείες. Ο πατέρας του απαχθέντος και ο θείος του είναι Έλληνες εξ Αιγύπτου. Ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Συνδέσμου Εφοδιασμού Πλοίων και ξάδερφος του επιχειρηματία, Νίκος Μαυρίκος, μίλησε χθες για τις συνθήκες της απαγωγής.   

Αρχικά διέψευσε τις πληροφορίες πως στο παρελθόν υπήρξε και άλλη απόπειρα απαγωγής του επιχειρηματία ενώ αποκάλυψε πώς η δική του επιχείρηση ήταν εκείνη που κατά το παρελθόν είχε γίνει στόχος βομβιστικής επίθεσης αλλά από λάθος.   Ο κος Μαυρίκος είπε πως ο επιχειρηματίας δεν έδειχνε να φοβάται για την ακεραιότητά του και την ασφάλειά του.   

Eνα από τα σενάρια που διερευνά η Αστυνομία εκτός από την απαγωγή για λύτρα, είναι το να υπάρχουν κίνητρα εκφοβισμού. Από το γεγονός πως έχουν περάσει αρκετές ώρες από την εξαφάνιση του Ν.Μ. και δεν υπάρχει κάποια επικοινωνία με συγγενικά του πρόσωπα εκτιμάται πως μπορεί να υπάρχουν κίνητρα απειλής ή προσωπικά πίσω από την αρπαγή του, γράφει ο Eλεύθερος Τύπος.   

Οι αρχές κάνουν λόγο λόγο για κρίσιμη υπόθεση για την οποία απαιτείται ιδιαίτερα λεπτός χειρισμός. Οι αστυνομικοί αναζητούν βίντεο από κάμερες ασφαλείας στην ευρύτερη περιοχή σε μία προσπάθεια να εντοπίσουν τις κινήσεις των δραστών. 

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα