Θρίλερ με την αρπαγή του επιχειρηματία. Κανένα σημάδι ζωής εδώ και 24 ώρες

Θρίλερ με την αρπαγή του επιχειρηματία. Κανένα σημάδι ζωής εδώ και 24 ώρες

Σε θρίλερ εξελίσσεται η απαγωγή - αρπαγή γνωστού επιχειρηματία στον Πειραιά, μπροστά στα μάτια δεκάδων περαστικών, το πρωί της Πέμπτης.

Ήδη, συμπληρώνεται το πρώτο 24ωρο και οι άνδρες που άρπαξαν βίαια τον 51χρονο δεν έχουν επικοινωνήσει με τις Αρχές για λύτρα.

Σημειώνεται ότι οι Αρχές προσπαθούν να λύσουν το μυστήριο της αρπαγής του επιχειρηματία, επικεντρώνοντας τις έρευνές τους στο επαγγελματικό περιβάλλον του, τις μεγάλες συμφωνίες που έκανε τους τελευταίους μήνες και τις οικονομικές του συναλλαγές.

Σύμφωνα με τις Αρχές, πρόσωπο «κλειδί» στην υπόθεση μπορεί να είναι η οικιακή βοηθός του άτυχου άνδρα, η οποία ήταν παρούσα στο περιστατικό.

Σε τρεις «δρόμους» ψάχνουν στοιχεία 

Στο επαγγελματικό περιβάλλον του 51χρονου επιχειρηματία, τις μεγάλες συμφωνίες που έκανε τους τελευταίους μήνες αλλά και τις οικονομικές του συναλλαγές, αναζητούν οι αστυνομικοί της Ασφάλειας το κλειδί που θα οδηγήσει στην εξιχνίαση της κινηματογραφικής αρπαγής του Νίκου Μαυρίκου έξω από το σπίτι του στην Ακτή Θεμιστοκλέους στην “καρδιά” του Πειραιά.

«Ερευνούμε την υπόθεση στη χειρότερη εκδοχή της. Ότι δηλαδή έχει απαχθεί και οι δράστες θα ζητήσουν λύτρα από την οικογένεια. Έχουμε στήσει το στρατηγείο μας στο σπίτι και περιμένουμε τα αποτελέσματα από τις εργαστηριακές εξετάσεις για τυχόν ίχνη dna ή δακτυλικά αποτυπώματα που θα λύσουν το μυστήριο», λέει στο protothema.gr αξιωματικός της Ασφάλειας.

Στο μικροσκόπιο» το υλικό από τις κάμερες

Στο μικροσκόπιο των αστυνομικών έχει μπει το οπτικό υλικό που έχουν καταγράψει οι κάμερες διαχείρισης κυκλοφορίας αλλά και πολλών καταστημάτων στην Ακτή Θεμιστοκλέους στον Πειραιά, προκειμένου να βρουν την άκρη του νήματος στην υπόθεση αρπαγής του 51χρονου επιχειρηματία Ν.Μ., την Τετάρτη το πρωί, από αγνώστους που είχαν μεταμφιεστεί σε «κομάντος» της ΕΚΑΜ.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι κάμερες «έδειξαν» ένα μπλε πολυμορφικό αυτοκίνητο γερμανικής κατασκευής, στο οποίο οι δράστες  επιβίβασαν τον 51χρονο. Σύμφωνα με πληροφορίες, από τη διασταύρωση που έγινε στα τερματικά της Τροχαίας, διαπιστώθηκε ότι ο αριθμός στις πινακίδες κυκλοφορίας του ύποπτου οχήματος δεν υπάρχει καταγεγραμμένος στην ελληνική επικράτεια. Κατά συνέπεια, εκτιμάται πως οι δράστες είχαν αντικαταστήσει τις γνήσιες με πλαστές.

Αρπαγή και όχι απαγωγή

Πάντως, μέχρι στιγμής, οι αστυνομικοί του τμήματος Ανθρωποκτονιών που έχουν αναλάβει την έρευνα δεν κάνουν λόγο για απαγωγή, αλλά για αρπαγή του επιχειρηματία. Κι αυτό γιατί, ως αργά χθες το βράδυ, οι δράστες δεν είχαν επικοινωνήσει με τη μητέρα του ή τα παιδιά του επιχειρηματία, για να απαιτήσουν λύτρα για την απελευθέρωσή του. Άλλωστε, το όνομα του 51χρονου είχε εμπλακεί στο παρελθόν σε μια υπόθεση που ερευνούσε το Λιμενικό -χωρίς να αποδειχθεί η ενοχή του- κι έτσι εξετάζεται το ενδεχόμενο οι δράστες να είχαν παλιές προσωπικές διαφορές μαζί του. Γι’ αυτό, οι αστυνομικοί αφήνουν ανοιχτά  όλα τα ενδεχόμενα, περιμένοντας αν οι δράστες επικοινωνήσουν με την οικογένεια του θύματος.

Λίγο πριν από τις 9 χθες το πρωί, ο γνωστός επιχειρηματίας κατέβηκε μαζί με την οικιακή βοηθό του από το διαμέρισμά του σε πολυκατοικία της Ακτής Θεμιστοκλέους, για να πάρει το αυτοκίνητό του. Μόλις βγήκε από την πόρτα, πετάχτηκαν ξαφνικά μπροστά του τέσσερις άνδρες που οι αυτόπτες μάρτυρες περιγράφουν ως σωματώδεις, τον ακινητοποίησαν και τον έβαλαν σηκωτό στο μπλε αυτοκίνητο που είχε σταθμεύσει δίπλα στην αυλή της πολυκατοικίας. Το όχημα εξαφανίστηκε πριν προλάβει ο αιφνιδιασμένος 51χρονος να καλέσει σε βοήθεια.

Χαμηλό προφίλ επιχειρηματία

Όπως κατέθεσαν στους αστυνομικούς αυτόπτες μάρτυρες, οι άνδρες που άρπαξαν τον Ν.Μ. φορούσαν μαύρα μπουφάν, τα οποία έγραφαν στο πίσω μέρος «Ε.Κ.Α.Μ.», δηλαδή τα αρχικά της Ειδικής Κατασταλτικής Αντιτρομοκρατικής Μονάδας της ΕΛ.ΑΣ.

Ο 51χρονος κατοικεί στην συγκεκριμένη πολυκατοικία μαζί με την μητέρα του, καθώς τα δυο παιδιά του είναι μεγάλα και μένουν μόνα σε άλλες περιοχές του Πειραιά. Πρόκειται για έναν επιχειρηματία που διατηρεί χαμηλό προφίλ, αλλά είναι πολύ γνωστός στους ναυτιλιακούς κύκλους του Πειραιά, όπου δραστηριοποιείται στις εισαγωγές και εξαγωγές αλκοολούχων ποτών και καπνικών προϊόντων. Μάλιστα, διαθέτει ευρύ πελατολόγιο, καθώς προμηθεύει με αφορολόγητα προϊόντα κυρίως φορτηγά πλοία, πρεσβείες, και καταστήματα duty free σε αεροδρόμια.

 Αρπαγή - γρίφος στον Πειραιά: Χωρίς μεγάλη οικονομική επιφάνεια ο επιχειρηματίας

 

Τι λέει η αδερφή του

Ώρες αγωνίας περνάει η οικογένεια του επιχειρηματία, Νίκου Μαυρίκου που απήχθη το πρωί της Πέμπτης (27/12/2018) έξω από το σπίτι του στην Ακτή Θεμιστοκλέους στον Πειραιά. Οι απαγωγείς δεν έχουν επικοινωνήσει ακόμα με την οικογένεια για λύτρα. Η αδελφή του Νίκου Μαυρίκου, Ελένη, μίλησε στο newsit.gr και επιβεβαίωσε ότι δεν έχει υπάρξει καμία επικοινωνία των απαγωγέων με την οικογένεια για λύτρα.

Η κα Ελένη Μαυρίκου με εμφανή την αγωνία στην φωνή της είπε: «Όλοι πέσαμε από τα σύννεφα όταν το μάθαμε. Το γραφείο του είναι πολύ κοντά στο σπίτι του. Κάθε πρωί γύρω στις 9 παρά τέταρτο κατέβαινε για να πάει στο γραφείο, είτε με το αυτοκίνητο, είτε με την μηχανή του. Δεν είχε να φοβηθεί κάτι. Έβγαινε κανονικά έξω, μια χαρά. Την Τρίτη μιλήσαμε τελευταία φορά που είπαμε τις ευχές. Ήταν δόξα τω Θεό μια χαρά. Δεν είχε κάτι που να τον ανησυχούσε. Αν είχε κάτι θα μας το έλεγε. Θα είμασταν από τους  πρώτους που θα το έλεγε. Δεν είχε τίποτα. Ήταν μια χαρά. Εμείς αυτό που θέλουμε είναι να γυρίσει να έχει αίσιο τέλος όλο αυτό. Να γυρίσει και να είναι καλά. Εμείς μένουμε στην Ζάκυνθο τα τελευταία 35 χρόνια αλλά δεν ξέρουμε κάτι το συγκεκριμένο».

Τι λέει ο πατέρας του

Συνεχίζεται το θρίλερ στον Πειραιά με την απαγωγή του επιχειρηματία το πρωί της Πέμπτης. Οι δράστες ακόμη δεν έχουν έρθει σε επαφή με την οικογένεια και όλοι είναι ανάστατοι για την εξέλιξη της υπόθεσης. 

«Έπεσα από τα σύννεφα» στο άκουσμα της είδησης της αρπαγής του γιου του, λέει ο πατέρας του επιχειρηματία. «Παίρνω τηλέφωνο, δεν απαντάει κανείς, να μάθω τι γίνεται, τι συμβαίνει. Απ’ ό,τι έμαθα μόνο, ότι ας πούμε πήγαν τέσσερα άτομα εκεί, με ένα αυτοκίνητο, τον απήγαγαν και έφυγαν το πρωί. Μια παραδουλεύτρα τους είδε, αυτό έχω μάθει, τίποτα άλλο», τόνισε συγκλονισμένος στον ΣΚΑΙ.

Αυτός είναι ο επιχειρηματίας που απήχθη

με πληροφορίες από dikastiko neaselida, newsit

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα