Πατέρας Ελένης Τοπαλούδη: Πήγε να καταγγείλει βιασμό και τη διώξανε

Πατέρας Ελένης Τοπαλούδη: Πήγε να καταγγείλει βιασμό και τη διώξανε

Ευθύνες στην αστυνομία της Ρόδου επιρρίπτει ο πατέρας της δολοφονημένης φοιτήτριας Ελένης Τοπαλούδη, που κατηγορεί τις αρχές ότι συγκάλυψαν προηγούμενη καταγγελία της κόρης του για βιασμό.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο Γιάννης Τοπαλούδης χαρακτήρισε τις αστυνομικές αρχές του νησιού «ηθικούς αυτουργούς» του εγκλήματος, αφού, κατά τον ίδιο, δεν είχαν καταγράψει την καταγγελία της κόρης του για βιασμό, πριν από περίπου έναν χρόνο.

Ο πατέρας της 21χρονης κατηγορεί τους αστυνομικούς ότι δεν έκαναν όσα προβλέπονται σε αντίστοιχες περιπτώσεις.

Όπως λέει ο Γιάννης Τοπαλούδης, η κόρη του είχε καταγγείλει το γεγονός μαζί με τρεις φίλες της και ο αστυνομικός με στον οποίο είχε απευθυνθεί δεν κατέγραψε ούτε τον αριθμό του κινητού της τηλεφώνου.

«Είναι δυνατόν να μην παίρνει κάποια δικά μας τηλέφωνα να μας ενημερώσουνε (...) Οι ηθικοί αυτουργοί είναι αυτοί, αυτό να γράψετε», λέει χαρακτηριστικά. «Πήγε το κορίτσι και το διώξανε γιατί λέει πέρασε μία εβδομάδα. Και επειδή πέρασε; Δεν έπρεπε να πάρουν τα στοιχεία, να δουν το κορίτσι και τι έγινε;» αναρωτιέται ο πατέρας.

Η οικογένεια της νεκρής φοιτήτριας έχει ζητήσει αναπαράσταση του εγκλήματος. «Εκεί θα αναδειχθούν τα ψέματα των δύο κατηγορουμένων», δήλωσε ο συνήγορος της πλευράς Τοπαλούδη, Αλέξης Κούγιας. Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται ο ΣΚΑΪ, η φοιτήτρια επικοινωνούσε το μοιραίο βράδυ με μία φίλη της, από τις 10:11μ.μ μέχρι τις 23:42μ.μ.

Αν και αρχικά η Ελένη είπε στην φίλη της ότι θα πάει για ύπνο, κατά της 1:07π.μ της έστειλε μήνυμα, ζητώντας να την καλέσει σε περίπου μία ώρα. Οι λόγοι που το έκανε αυτό παραμένουν άγνωστοι μέχρι στιγμής.

lifo.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα