Συγκλονίζει με την κατάθεση της η μητέρα του Μιχάλη Λεμπιδάκη

Συγκλονίζει με την κατάθεση της η μητέρα του Μιχάλη Λεμπιδάκη

Οι λεπτομέρειες της απαγωγής Λεμπιδάκη αναβιώνουν και πάλι σήμερα στην αίθουσα του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Ανατολικής Κρήτης, καθώς η διαδικασία ξεκίνησε γύρω στις 9:30 το πρωί με την συνέχεια της κατάθεσης του 54χρονου απαχθέντος.

Ο Μιχάλης Λεμπιδάκης προσήλθε στο δικαστήριο, προκειμένου να ολοκληρωθεί η κατάθεσή του, η οποία και είχε διακοπεί την περασμένη Πέμπτη, πρώτη ημέρα της πολύκροτης δίκης.

Κάτω από εξαιρετικά αυξημένα μέτρα ασφαλείας, οι κατηγορούμενοι – εκ των οποίων οι 8 είναι προφυλακισμένοι – κάθισαν στο εδώλιο, πλην ενός εκ των 12 που δεν παρίσταται για λόγους υγείας.

Η σημερινή διαδικασία συνεχίστηκε με την κατάθεση Λεμπιδάκη, η οποία ολοκληρώθηκε μετά από ολιγόλεπτη διακοπή, και τις ερωτήσεις των αντιδίκων, ενώ ως δεύτερος μάρτυρας καταθέτει αυτήν την ώρα ο αδελφός του επιχειρηματία, Μανόλης Λεμπιδάκης, ο οποίος ήταν το πρόσωπο που έκανε τις διαπραγματεύσεις με τους απαγωγείς καθ’ όλη τη διάρκεια της πολύμηνης δοκιμασίας.

Ολιγόλεπτη διακοπή για να ηρεμήσουν τα πνεύματα

Στη διάρκεια της κατάθεσης του απαχθέντος επιχειρηματία, προς στιγμήν ανέβηκαν οι τόνοι μεταξύ του Μιχάλη Λεμπιδάκη και ενός εκ των συνηγόρων υπεράσπισης των κατηγορουμένων Διονύση Βέρρα. Πληροφορίες αναφέρουν ότι υπήρξε φραστική αντιπαράθεση μεταξύ τους σε οξείς τόνους, λόγω της συχνής αναφοράς του μάρτυρα στα δημοσιεύματα του τύπου κατά την πολύμηνη απαγωγή του. Ο κ. Λεμπιδάκης απευθυνόμενος στον γνωστό δικηγόρο παρατήρησε ότι το “ύφος του είναι επιθετικό”. Η διακοπή στη διαδικασία ήταν ολιγόλεπτη προκειμένου να εκλείψει η ένταση από την ατμόσφαιρα και στη συνέχεια ολοκληρώθηκε η κατάθεση.

Ο Μανόλης Λεμπιδάκης, αδελφός του απαχθέντος, περιέγραψε την αγωνία που έζησαν τα μέλη της οικογένειας, όλο αυτό το διάστημα και κυρίως από τις 17 Μαΐου 2018, όταν με ένα SMS των απαγωγέων που έλεγε “χάσατε”, είχε διακοπεί κάθε επικοινωνία. Ωστόσο, ο ίδιος ο μάρτυρας επισήμανε ότι βαθιά μέσα του πίστευε πως ο αδελφός του ήταν ζωντανός και θα επέστρεφε κοντά τους.

Η μητέρα του Μιχάλη Λεμπιδάκη

Συγκλονιστική ήταν η μητέρα του Μιχάλη Λεμπιδάκη, Άννα – Κατίνα, κατά την διάρκεια της κατάθεσής της για την πολύμηνη απαγωγή του Ηρακλειώτη επιχειρηματία. Η κ. Λεμπιδάκη μίλησε για τα όσα έζησε η οικογένεια τις 186 ημέρες ομηρίας του 54χρονου επιχειρηματία λέγοντας πως αυτές οι ημέρες ήταν εφιαλτικές.

«Δεν ξέραμε αν ζούσε ή όχι ο Μιχάλης. Δεν ξέραμε τι βίωνε και πώς ήταν. Εύχομαι καμία μάνα να μην ζήσει αυτό που έζησα», επεσήμανε η κ. Λεμπιδάκη. Παράλληλα, η μητέρα του επιχειρηματία ανέφερε πως έχουν αποφασίσει ως οικογένεια να γυρίσουν σελίδα, να μην σκέφτονται τα όσα έγιναν εκείνους τους εφιαλτικούς μήνες.

Η δίκη θα συνεχιστεί και αύριο Πέμπτη με τις καταθέσεις των μαρτύρων, οι οποίοι προέρχονται από το στενό οικογενειακό και φιλικό περιβάλλον του 54χρονου επιχειρηματία.

 cretapost.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα