Βόμβα στον ΣΚΑΪ: Σε Πετράλωνα και Νέα Ιωνία ψάχνουν τη γιάφκα των τρομοκρατών

Βόμβα στον ΣΚΑΪ: Σε Πετράλωνα και Νέα Ιωνία ψάχνουν τη γιάφκα των τρομοκρατών

Την γιάφκα και το γκαράζ, όπου οι δράστες της βομβιστικής επίθεσης εναντίον του ΣΚΑΪ είχαν σταθμεύσει το ΙΧ, που βρέθηκε καμένο στα Πετράλωνα αναζητά η Αντιτρομοκρατική.

Σύμφωνα με πληροφορίες στο επίκεντρο των ερευνών βρίσκονται τα Πετράλωνα και η Νέα Ιωνία. Άλλωστε στην πρώτη περιοχή και συγκεκριμένα στην οδό Ανθίου 7 εκτιμάται ότι οι τρομοκράτες έκαψαν το ΙΧ που χρησιμοποίησαν στην επίθεση λίγα λεπτά μετά από το προειδοποιητικό τηλεφώνημα. 

Επίσης, όπως διαπιστώθηκε το Opel Corsa που βρέθηκε καμένο, είχε κλαπεί στις 18 Νοεμβρίου από τη Νέα Ιωνία. Έτσι οι αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής δεν αποκλείουν, αν το ΙΧ δεν έφτασε στην κατοχή των τρομοκρατών από ποινικούς, είτε να ήταν κρυμμένο σε χώρο στάθμευσης, είτε κουκουλωμένο σε κάποιο σημείο της πόλης. 

Υπενθυμίζεται ότι μετά τη σύλληψη της Πόλας Ρούπα στην Ηλιούπολη, βρέθηκαν στο σπίτι που νοίκιαζε τα κλειδιά γκαράζ στον Άλιμο, όπου φυλάσσονταν δύο οχήματα που είχαν χρησιμοποιηθεί σε ένοπλη ληστεία, ενώ συνεργός της είχε νοικιάσει άλλο γκαράζ στη Ριζούπολη. 

Η κάμερα του ΣΚΑΪ κατέγραψε την πορεία των δραστών

Η κάμερα ασφαλείας στην ταράτσα του κτιρίου των εγκαταστάσεων του ΣΚΑΪ κατέγραψε το αυτοκίνητο των δραστών της βομβιστικής επίθεσης και τη διαφυγή των τρομοκρατών.

Όπως φαίνεται στο βίντεο που δημοσιεύει σήμερα η Καθημερινή στις 01:47 το μαύρο ΙΧ φθάνει στο κτίριο του ΣΚΑΪ στην οδό Εθνάρχου Μακαρίου. Μέσα σε ένα λεπτό ο οδηγός κλείνει την μεσαία σκάλα από τα φώτα πορείας.

Το αυτοκίνητο σταματά, ο ένας από τους δράστες τοποθετεί και κλειδώνει το σακίδιο με την βόμβα πάνω στην μπάρα του δρόμου.

Στη 01:48 ο οδηγός φαίνεται να ανάβει φώτα και να ξεκινά. Από την δεξιά λωρίδα κυκλοφορίας, μπαίνει στην μεσαία και από εκεί στην αριστερή κάνοντας αναστροφή στο φανάρι που βρίσκεται μπροστά από τον ΣΚΑΪ.

Επίσης κάμερα ασφαλείας καταστήματος που βρίσκεται σχεδόν ένα χιλιόμετρο από τον ΣΚΑΪ έχει καταγράψει το ΙΧ των δραστών. 

Από αυτήν την κάμερα φαίνεται ότι στη 01:46:18 το ΙΧ κατευθύνεται προς τον τηλεοπτικό σταθμό και στη 01:48:54  το ΙΧ επιστρέφει στο αντίθετο ρεύμα, ενώ οι κάμερες έξω από τον τηλεοπτικό σταθμό έχουν «πιάσει» την αναστροφή στη 01:47:18. 

Η επίθεση στις εγκαταστάσεις όπου στεγάζονται ο τηλεοπτικός και ραδιοφωνικός σταθμός ΣΚΑΪ στο Φάληρο σημειώθηκε τα ξημερώματα της Δευτέρας. 

Οι δράστες είχαν τοποθετήσει βόμβα μέσα σε σακίδιο, το οποίο άφησαν στο κιγκλίδωμα του δρόμου. Η έκρηξη ήταν τόσο ισχυρή που το ωστικό κύμα προκάλεσε σοβαρές καταστροφές ακόμα και στους πάνω ορόφους του κτιρίου, ενώ οι αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατής εκτιμούν ότι οι δράστες είναι έμπειροι στην κατασκευή εκρηκτικών μηχανισμών, με τις έρευνες να στρέφονται προς την «ΟΛΑ», αν και ακόμα δεν έχει υπάρξει ανάληψη ευθύνης. 

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα