Έχασε τη μάχη για την ζωή ο 6χρονος που κρεμάστηκε με λουρί στο Π. Φάληρο

Έχασε τη μάχη για την ζωή ο 6χρονος που κρεμάστηκε με λουρί στο Π. Φάληρο

Έχασε την μάχη για την ζωή το 6χρονο αγοράκι που κρεμάστηκε με λουρί στο Παλαιό Φάληρο ενώ έπαιζε. Ο μικρός κρέμασε το λουρί του σκύλου σε μια πρόκα, όπως είπε ο θείος του παιδιού. Οι διασώστες επί 35 λεπτά έδωσαν μάχη για να κρατήσουν το μικρό αγόρι στη ζωή.

Το παιδί βρισκόταν διασωληνομένο στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου Παίδων Αγλαΐα Κυριακού και παρά τις προσπάθειες των γιατρών, έχασε τη μάχη για να κρατηθεί στη ζωή.

Ωστόσο, όπως είχε δηλώσει το πρωί στο Καλημέρα Ελλάδα ο διοικητής του νοσοκομείου, Εμ. Παπασσάβας, η κατάσταση της υγείας του ήταν εξαιρετικά κρίσιμη.

Το αγόρι πνίγηκε παίζοντας στο σπίτι του, στο Παλαιό Φάληρο, το μεσημέρι της Τρίτης κι ενώ η μητέρα του βρίσκονταν σε διπλανό δωμάτιο.

Όπως περιέγραψε ο θείος του μικρού μιλώντας στην εκπομπή “Καλημέρα Ελλάδα” του ΑΝΤ1 ο 6χρονος έπαιζε με το λουράκι του σκύλου. Έβαλε πάνω στο κρεβάτι ένα τραπεζάκι στο οποίο ανέβηκε και κρέμασε το λουράκι σε μια πρόκα που υπήρχε στον τοίχο.

Κάτω από άγνωστες συνθήκες το λουρί μπλέχτηκε στο λαιμό του παιδιού που φαίνεται ότι έχασε την ισορροπία του και κρεμάστηκε.

Η μητέρα του βρισκόταν στην κουζίνα και δεν αντιλήφθηκε τι συνέβη, ενώ η 13χρονη αδελφή του μικρού ήταν σε διαφορετικό δωμάτιο.

Αφού πέρασε κάποια ώρα, η μητέρα συνειδητοποίησε ότι δεν ακούει τον μικρό να παίζει. Πήγε στο δωμάτιο και αντίκρυσε το παιδί της κρεμασμένο.

Κάλεσε αμέσως το ΕΚΑΒ και οι διασώστες επιχείρησαν ανάνηψη. Τα κατάφεραν μετά από προσπάθειες 35 λεπτών.

Όπως ανέφεραν πληροφορίες του ANT1, οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων, αμέσως μόλις βρέθηκαν στο σπίτι του παιδιού, ενημέρωσαν την Εισαγγελία, ωστόσο εκείνος διέταξε να μην συλληφθούν οι γονείς του 6χρονου.
 
“Ο Χάρης μου δεν είχε αναπνοή”
 
Ραγίζει καρδιές η περιγραφή της μητέρας του στην εκπομπή “μαζί σου”. Είδε το σπλάχνο της κρεμασμένο και αναίσθητο. Προσπάθησε να του κάνει τεχνητή αναπνοή, να του δώσει ξανά ζωή.
Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα