Έτσι πειράζουν τα ΑΤΜ για να κλέβουν λεφτά από τους λογαριασμούς

Έτσι πειράζουν τα ΑΤΜ για να κλέβουν λεφτά από τους λογαριασμούς

Κάθε χρόνο, χιλιάδες άνθρωποι πέφτουν θύματα απάτης από πειραγμένα ΑΤΜ που δεν είναι πάντα εύκολο να εντοπιστούν. Διαβάστε παρακάτω και δείτε το video για να μάθετε τα κόλπα των απατεώνων όπως τα έχει καταγράψει η αστυνομία του City of London και ένας χρήστης του Rumble.

Μπλοκαρισμένη θυρίδα μετρητών

Η αστυνομία προειδοποίησε ότι οι εγκληματίες μπορούν να προσπαθήσουν να κλέψουν μετρητά από τα ΑΤΜ χρησιμοποιώντας μια απλή βίδα.

Η βίδα μπλοκάρει τη θυρίδα μετρητών με αποτέλεσμα να μην βγαίνουν χρήματα για τον πελάτη. Έπειτα οι επιτήδειοι απλά αφαιρούν την βίδα για να πάρουν τα κρυμμένα μετρητά κρυμμένα που βρίσκονται στην υποδοχή. Αυτή η πρακτική είναι συνηθισμένη σε ΑΤΜ παλαιότερης τεχνολογίας.

Ψεύτικη πρόσοψη

Σε ορισμένες περιπτώσεις οι εγκληματίες τοποθετούν ολόκληρη ψεύτικη πρόσοψη στα ΑΤΜ για να κλέψουν την κάρτα και το pin κάρτες ή τον αριθμό της κάρτας το pin και τα μετρητά. Προσέξτε αν τα ΑΤΜ προεξέχουν παραπάνω από το κανονικό ή αν δεν εφάπτονται σωστά στη βάση του μηχανήματος, κουνιούνται ή έχουν διαφορετική εμφάνιση από ότι έχετε συνηθίσει.

Ογκώδης υποδοχέας κάρτας

Έχετε δίκιο να ανησυχείτε για ένα ασυνήθιστα ογκώδη υποδοχέα κάρτας, καθώς αυτό θα μπορούσε να περιέχει ένα «skimmer». Αυτό το εργαλείο είναι συνδεδεμένο στην υποδοχή κάρτας του ΑΤΜ που παίρνει κρυφά τα στοιχεία της κάρτας σας όταν κάνετε ανάληψη. Εκτός από το πλάτος του, είναι πραγματικά δύσκολο να το διακρίνεις σε σχέση με ένα κανονικό υποδοχέα κάρτας.

 

Source: Can You Spot the Signs of an ATM Scam? This Person Takes One Apart To Show Us How by internetroi

e-daily

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα