Έγκλημα στη Ρόδο: Σοκάρει η αποκάλυψη Κούγια - Τα νέα στοιχεία για τη δολοφονία της φοιτήτριας

Έγκλημα στη Ρόδο: Σοκάρει η αποκάλυψη Κούγια - Τα νέα στοιχεία για τη δολοφονία της φοιτήτριας

Σοκάρει η αποκάλυψη του Αλέξη Κούγια για τη δολοφονημένη φοιτήτρια Ελένη Τοπαλούδη.

Η άτυχη φοιτήτρια παρέμεινε ζωντανή για αρκετές ώρες πριν τελικά πνιγεί, σύμφωνα με τα όσα  δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο Αλέξης Κούγιας δικηγόρος της οικόγενειας της Ελένης Τοπαλούδη

Αυτό προκύπτει από το γεγονός ότι ο χρόνος που μεσολάβησε από τη στιγμή που η 21χρονη φοιτήτρια δέχτηκε τα θανατηφόρα χτυπήματα από τον 19χρονο αλλοδαπό και τον 21χρονο ημεδαπό μέχρι τον πνιγμό της, είναι περίπου 8 ώρες.

Όπως σημείωσε ο κ. Κούγιας, εφόσον ο θάνατος προήλθε από πνιγμό και όχι από τα χτυπήματα, οι κατηγορίες για φόνο βαρύνουν εκείνον ή εκείνους που την πέταξαν στη θάλασσα.

Έφερε μάλιστα ως παράδειγμα το περιστατικό δολοφονίας ενός σχιζοφρενούς παιδιού που απειλούσε να σκοτώσει τη μητέρα του, από τον ίδιο τον πατέρα του. Ο πατέρας αρχικά πυροβόλησε τον γιο του και νομίζοντας ότι είναι νεκρός προσπάθησε να κάψει το πτώμα του με τη συνδρομή του αδερφού του. Κατά την ιατροδικαστική εξέταση διαπιστώθηκε αιθάλη στους πνεύμονες, γεγονός που υπέδειξε ότι το θύμα ζούσε ακόμα κατά την καύση του. Το δικαστήριο επέβαλε και στους δύο δράστες την ποινή της ισόβιας κάθειρξης.

Σύμφωνα με τον συνήγορο της οικογένειας Τοπαλούδη, στη συγκεκριμένη υπόθεση συντελούνται δύο εγκλήματα, αυτό του βιασμού και αυτό της ανθρωποκτονίας.

Επιπλέον αποκάλυψε ότι υπήρξε απόπειρα στραγγαλισμού της Ελένης Τοπαλούδη, κατά την οποία η φοιτήτρια αντιστάθηκε και εν συνεχεία ο ένας την ακινητοποίησε κρατώντας της τα χέρια και ο άλλος της έδωσε τα φονικά χτυπήματα με το σίδερο.

Σημείωσε δε, ότι η επιστήμη έχει σημειώσει σημαντική πρόοδο στη δακτυλοσκόπηση και έτσι έγινε δυνατή η ταυτοποίηση των δαχτυλικών αποτυπωμάτων στο σίδερο.

Που βρέθηκε το αποτύπωμα του 19χρονου στο σίδερο - Τι δείχνει

Τι δείχνουν τα αποτυπώματα στο σίδερο και το DNA που βρέθηκε στο σπίτι όπου μαρτύρησε η Ελένη Τοπαλούδη, αποκάλυψε η εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα».

Όπως εξήγησε ο δημοσιογράφος, Γιώργος Καραϊβάζ, το αποτύπωμα του 19χρονου Αλβανού κατηγορούμενου δεν βρέθηκε πάνω στο σίδερο αλλά στη βάση του σίδερου.

«Το αποτύπωμα στο σίδερο θα μας έδειχνε κάτι όσον αφορά το πρόσωπο του δράστη. Εδώ δεν ισχύει κάτι τέτοιο» εξηγεί ο Γιώργος Καραϊβάζ, τονίζοντας πως «το σίδερο άλλωστε βρέθηκε μέσα στη θάλασσα». Επομένως, δεν μπορούμε να είμαστε βέβαιοι ποιος πραγματοποίησε το χτύπημα, καθώς αυτό δεν αποτελεί σαφή ένδειξη.

Το μόνο εύρημα DNA που εντοπίστηκε μέσα στο σπίτι, είναι αυτό της Ελένης Τοπαλούδη. Προέρχεται από τις κηλίδες αίματος της 21χρονης μετά το φονικό χτύπημα που δέχτηκε. Αυτό σημαίνει, ότι η νεαρή φοιτήτρια ήταν ο μοναδικός άνθρωπος που αιμορράγησε μέσα στο σπίτι εκείνες τις μοιραίες ώρες.

Επίσης, αποκλείει και την ύπαρξη τρίτου δράστη.

Το σημαντικό αποτύπωμα που εντοπίστηκε

Οι Αρχές εξετάζουν με μεγάλη προσοχή, το αποτύπωμα στην πόρτα του αυτοκινήτου, στο σημείο που την πιάνεις για να την ανοίξεις και να επιβιβαστείς. Εκεί βρέθηκε αποτύπωμα του 19χρονου.

Ξέρουμε από τις απολογίες, το αυτοκίνητο το οδηγούσε ο 19χρονος. Ωστόσο στην κατ΄αντιπαράσταση εξέταση είπε ότι ήταν στην καρότσα του οχήματος. Αλλά και αυτό δε σημαίνει κάτι, καθώς στην πορεία θα εξεταστούν κι άλλα ευρήματα.

«Συμφωνήσαμε να την πάμε στο νοσοκομείο αφού το πρότεινα και μου είπε ναι. Ο φίλος μου τη σήκωσε μόνος του από το κρεβάτι και την πήγε στο αυτοκίνητο. Οδήγησε το αυτοκίνητο και έκατσα στην καρότσα. Το σεντόνι την κάλυπτε συνεχώς. Δεν προσπάθησε να φύγει, δεν είχε τη δύναμη. Κάναμε γύρω στα 7-8 λεπτά για να πάμε στην παραλία. Κατέβηκα από την καρότσα και του είπα τι κάνεις εδώ; Μου απάντησε “θα το τελειώσω εδώ, γιατί θα με πάει στη φυλακή”. Δεν του απάντησα, την έβγαλε μόνος του από το αυτοκίνητο. Κάθισα στη θέση του συνοδηγού και δεν κοίταξα γιατί δεν είχα την ψυχική δύναμη» είχε πει χαρακτηριστικά στην κατ΄αντιπαράσταση εξέταση ο 19χρονος φερόμνος ως δράστης.

Η κατάθεση που έδωσε νέα τροπή στη δολοφονία της φοιτήτριας

Μια κατάθεση έδωσε νέα τροπή στις έρευνες για τη δολοφονία της φοιτήτριας στη Ρόδο.

Η Ελένη Τοπαλούδη βρήκε φρικτό θάνατο στα βράχια παραλίας στη Ρόδο και οι δύο κατηγορούμενοι για τη δολοφονία, δίνουν μάχη για να αποφύγουν τα ισόβια. Η αστυνομική έρευνα συνεχίζεται και πολλά κομμάτια στο παζλ της υπόθεσης συμπληρώνονται. Κάποια άλλα όμως παραμένουν κενά, την ώρα που τα αναπάντητα ερωτήματα βασανίζουν τους αξιωματικούς που χειρίζονται τις έρευνες.

Ελένη Τοπαλούδη: Το φονικό σίδερο της δολοφονίας

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο σίδερο με το οποίο χτυπήθηκε βάναυσα η άτυχη κοπέλα, εντοπίστηκαν αποτυπώματα αλλά, το κυριότερο, ίχνη DNA. Όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές τόσο τα αποτυπώματα όσο και το γενετικό υλικό ανήκουν στον 19χρονο Αλβανό κατηγορούμενο.

Βάσει των ίδιων πληροφοριών, η αναφορά για την εύρεση γενετικού υλικού του 19χρονου στο “φονικό” σίδερο εμπεριέχεται στην έκθεση της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών της Αστυνομίας, που διαβιβάσθηκε στο λιμεναρχείο της Ρόδου, το οποίο χειρίστηκε προανακριτικά την υπόθεση.

“Βρείτε το σίδερο και θα διαπιστώσετε την αλήθεια”

Οι έρευνες για το φονικό σίδερο, ξεκίνησαν μετά την κατάθεση που έδωσε ο 21χρονος Ροδίτης. Κάποια στιγμή είπε στους αστυνομικούς, πως όταν βρεθεί το σίδερο, θα φανεί από τα αποτυπώματα πως εκείνος δεν είχε εμπλοκή. Για την ώρα πάντως οι Αρχές δεν καταλήγουν σε συμπεράσματα. Το ότι βρέθηκε γενετικό υλικό του 19χρονου δεν σημαίνει αυτόματα πως εκείνος είναι ο δράστης της επίθεσης.

Μπορεί άλλωστε να υποστηρίξει πως εκείνος το έπιασε τελευταίος για να το πετάξει στη θάλασσα, αφού πρώτα το είχε καθαρίσει ο 21χρονος. Στην κατ’ αντιπαράσταση εξέτασης ενώπιον της ανακρίτριας, ο Ροδίτης είχε πει πως εκείνος καθάρισε και αυτός (ο 19χρονος) πήγε να πετάξει τα πράγματα.

Κανείς από τους δύο δεν παραδέχεται ότι χτύπησε την Ελένη Τοπαλούδη με το σίδερο. Ο ένας τα ρίχνει στον άλλον. Και οι δύο δηλώνουν ότι παρασύρθηκαν χωρίς να καταλάβουν τις προθέσεις του άλλου και βρέθηκαν μπλεγμένοι.

Προβληματίζουν οι εικόνες με το βανάκι

Η εκπομπή “Μαζί σου” στον ΣΚΑΪ με την Τατιάνα Στεφανίδου, έδειξε εικόνες από το βανάκι που χρησιμοποίησαν οι κατηγορούμενοι, τη νύχτα της δολοφονίας. Είναι το λευκό βανάκι που ανήκει στον πατέρα του 21χρονου Ροδίτη. Το όχημα με το οποίο πήγαν την Ελένη Τοπαλίδου στο διαμέρισμα και αργότερα τη μετέφεραν σοβαρά τραυματισμένη στην παραλία, όπου και την πέταξαν στη θάλασσα.

Στα πλάνα βλέπουμε ότι στην καρότσα υπάρχει μια τάβλα, που δεν επιτρέπει σε κάποιον να καθίσει. Πώς είναι δυνατόν ο ένας από τους δύο να έκανε όλη αυτή την απόσταση μέχρι την παραλία ανεβασμένος εκεί; Επιπλέον τη νύχτα της δολοφονίας, κάμερα ασφαλείας είχε καταγράψει το βανάκι χωρίς να διακρίνεται άτομο στην καρότσα του. Πήγαν και οι δύο κατηγορούμενοι στο αρχικό ραντεβού με την 21χρονη ή μήπως ο ένας από τους δύο την περίμενε στο διαμέρισμα; Ερωτήματα που ακόμα δεν έχουν απαντηθεί. Δείτε το αναλυτικό ρεπορτάζ της εκπομπής “Μαζί σου”.

 

Ξεσπά ο θείος της 

  Ξέσπασε ο θείος της άτυχης Ελένης στην εκπομπή του ΣΚΑΪ  «Μαζί σου» και στην Τατιάνα Στεφανίδου με τα όσα λένε οι κατηγορούμενοι  ως δράστες στη δολοφονία της φοιτήτριας

 «Λένε ψέματα οι κατηγορούμενοι!  Η Ελένη δεν πήγε με την θέλησή της μαζί τους. Τους αντιστάθηκε».

«Δεν πιστεύω ούτε 1% αυτών που καταθέτουν αυτά τα δυο άτομα. Θα μπορούσαν να πουν την αλήθεια, ότι ο σατανάς τους έβαλε και σκότωσαν την Ελένη», ανέφερε αρχικά ο θειος της άτυχης κοπέλας και συνέχισε: «Δεν αποκαλύπτουν τι έγινε. Τα χέρια της Ελένης είχαν μελανιές από τους καρπούς ως τα μπράτσα. Στο λαιμό της είχε δαχτυλιές για πνίξιμο και κάτω από το σαγόνι είχε ένα σημάδι πίεσης από μαχαίρι… Δεν σκοτώνεις έναν άνθρωπο επειδή πήγε με τη θέλησή του να περάσει καλά. Η Ελένη πάλεψε. Ας πουν την αλήθεια»

 

Με πληροφορίες από star και newit

 

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα