Έγκλημα στη Ρόδο: Σκληρές αλήθειες από την κατ΄αντιπαράσταση εξέταση

Έγκλημα στη Ρόδο: Σκληρές αλήθειες  από  την κατ΄αντιπαράσταση εξέταση

Σοκαριστικές είναι οι λεπτομέρειες από την κατ΄αντιπαράσταση εξέταση των δύο κατηγορουμένων στην ανακρίτρια, για τη δολοφονία της 21χρονης Ελένης Τοπαλίδου.

Όταν ο 21χρονος Μ.Κ και ο 19χρονος Α.Λ βρέθηκαν αντιμέτωποι στην ανακρίτρια, υπήρξε μεγάλη ένταση μεταξύ τους, καθώς διαφωνούσαν ακόμα και στα βασικά.

Οι δύο φερόμενοι ως δράστες της άγριας δολοφονίας, περιέγραψαν με κάθε λεπτομέρεια πότε και πώς γνώρισαν την Ελένη, τι συνέβη στο εξοχικό σπίτι στους Πεύκους αλλά και πώς την πέταξαν στη θαλάσσια περιοχή Φώκια.

Πότε γνωρίστηκαν με την Ελένη Τοπαλούδη

Ο 21χρονος Μ.Κ. υποστήριξε ότι τη γνώρισαν τη Δευτέρα 26 Νοεμβρίου: «Ήμουν με τον συγκατηγορούμενό μου έξω από το σπίτι της. Την προσέγγισε πρώτα εκείνος και μπήκα κι εγώ και έκανα γνωριμία μαζί της».

Ο 19χρονος Α.Λ από την άλλη, υποστήριξε ότι τη γνώρισε την Κυριακή 25 Νοεμβρίου, «σε βόλτα που είχαμε πάει με τον συγκατηγορούμενό μου έξω από το σπίτι της. Ανταλλάξαμε τους λογαριασμούς μας στο Facebook»

Τι έγινε στο εξοχικό στους Πεύκους

Ο 21χρονος περιγράφει ότι πήγαν, την πήραν από το σπίτι της με το βανάκι του πατέρα του και έφτασαν στο εξοχικό του. Μόλις μπήκαν στο σπίτι «βάλαμε εγώ και η Ελένη ένα ποτήρι βότκα. Ο φίλος μου δεν ήπιε τίποτα. Πήγαμε στο δωμάτιό μου, ανεβήκαμε πάνω στο κρεβάτι (…) Όταν τελειώσαμε εγώ έφυγα από το δωμάτιο και πήγα να βάλω δύο ποτήρια βότκα. Μου είπε κάτι η Ελένη μπροστά στον φίλο μου και τότε εκείνος άρχισε και την κοπανούσε με μπουνιές. Εγώ δεν επενέβην γιατί πανικοβλήθηκα, φοβήθηκα ότι θα χτυπήσει και μένα. Τη χτύπησε στο σαγόνι και η Ελένη λιποθύμησε. Μετά την έπιασε κεφαλοκλείδωμα όσο ήταν αναίσθητη και την χτυπούσε στο κεφάλι με τρόπο που μπορούσε να την σκοτώσει. Είχα σοκαριστεί και δεν αντιδρούσα. Όταν έπιασε το σίδερο έφυγα, πήγα στο άλλο δωμάτιο και τραβούσα τα μαλλιά μου. Δεν τον είδα να τη χτυπάει με το σίδερο. Άκουγα την Ελένη να φωνάζει βοήθεια. Δεν κάλεσα καθόλου βοήθεια, παρότι πήγα στο άλλο δωμάτιο. Ήταν η κακιά στιγμή. Έβαλε ο διάβολος το χέρι του. Καθόμουν στο σαλόνι και έτρεμα. Μετά είδα τον φίλο μου που πήγε στην κουζίνα να πάρει ένα μαχαίρι, με πλαστική λαβή, του βουτύρου. "Θα την πληρώσουμε χρυσή" μου λέει. Δεν τον σταμάτησα, γιατί είχα σοκαριστεί. Μπήκα στο δωμάτιο και είδα να την τρυπά στον λαιμό. Εκεί του έλεγα σταμάτα μην την σκοτώσεις. Μάλιστα με ρώτησε να μπορούμε να βρούμε κανένα άλλο μαχαίρι. Είχε αίματα παντού στους τοίχους, αριστερά και δεξιά, στη οροφή και το κρεβάτι».

Εντελώς διαφορετική εκδοχή παρουσίασε ο 19χρονος, ο οποίος είπε ότι «φτάσαμε στο σπίτι στις 00:10. Καθίσαμε στο σαλόνι και ήπιαμε από το μπουκάλι βότκα και οι τρεις. Στη συνέχεια αρχίσαμε να φιλιόμαστε εγώ και η Ελένη. Ο φίλος μου δεν μετείχε καθόλου, όμως μας κοιτούσε την ώρα που φιλιόμασταν και κατευθυνθήκαμε στο δωμάτιο. Μετά την ανέβασα πάνω στο κρεβάτι και την ώρα που ετοιμαζόμασταν να συνευρεθούμε μπήκε στο δωμάτιο ο φίλος μου, γυμνός από τη μέση και κάτω και της είπε: “σε έφερα μέχρι εδώ και δεν…”Εγώ δεν ασχολήθηκα. Δεν ανακατεύτηκα. Μετά, ο φίλος μου ανέβηκε στο κρεβάτι και της έδωσε μπουνιές. Σοκαρίστηκα εκείνη τη στιγμή. Τρόμαξα πολύ. Η Ελένη ζαλίστηκε από τις μπουνιές και φώναξε βοήθεια. Δεν αντέδρασα. Δεν έδωσα σημασία και τότε ο φίλος μου της είπε “τώρα θα δεις!”. Πήγε και πήρε από την κουζίνα ένα μαχαίρι και της το έβαλε στον λαιμό. Την απείλησε. Την κάρφωσε και μετά πέταξε το μαχαίρι κάτω με δύναμη. Μετά την έπιασε από τον λαιμό και τη χτυπούσε στον τοίχο. Εκείνη τη στιγμή του είπα σταμάτα. Πήρε το ηλεκτρικό σίδερο, τον έσπρωξα, με πέτυχε ξυστά και μετά κοπάνησε δύο φορές την Ελένη στο κεφάλι. Εκεί η κοπέλα έμεινε. Είχε πιει νιτρικό στο γυμναστήριο και τον έπιασε μανία. Η κοπέλα αιμορραγούσε από τη μύτη και τον κρόταφό της».

Πώς τη μετέφεραν στην παραλία

«Τον βοήθησα να την πάμε στο αυτοκίνητο με τη συνεννόηση να την πάμε στο νοσοκομείο. Της έριξε ένα σεντόνι στο κεφάλι για να μη φαίνεται έτσι όπως της το έκανε. Ήταν αναίσθητη. Τη βάλαμε στη θέση του συνοδηγού. Ο φίλος μου οδηγούσε κι εγώ κάθισα πίσω» είπε ο 21χρονος.

Όταν ρωτήθηκε για ποιο λόγο δεν του είπε τίποτα, αφού κατάλαβε ότι δεν πήγαιναν στο νοσοκομείο, απάντησε «Είμαι χαζός. Παίρνω μερικά φάρμακα και μερικές φορές δεν καταλαβαίνω. Δεν πήγε το μυαλό μου ότι θα την πετάξει στην παραλία»

Ο 19χρονος από την άλλη, υποστήριξε ότι «συμφωνήσαμε να την πάμε στο νοσοκομείο αφού το πρότεινα και μου είπε ναι. Ο φίλος μου τη σήκωσε μόνος του από το κρεβάτι και την πήγε στο αυτοκίνητο. Οδήγησε το αυτοκίνητο και έκατσα στην καρότσα. Το σεντόνι την κάλυπτε συνεχώς. Δεν προσπάθησε να φύγει, δεν είχε τη δύναμη. Κάναμε γύρω στα 7-8 λεπτά για να πάμε στην παραλία. Κατέβηκα από την καρότσα και του είπα τι κάνεις εδώ; Μου απάντησε “θα το τελειώσω εδώ, γιατί θα με πάει στη φυλακή”. Δεν του απάντησα, την έβγαλε μόνος του από το αυτοκίνητο. Κάθισα στη θέση του συνοδηγού και δεν κοίταξα γιατί δεν είχα την ψυχική δύναμη». Στη συνέχεια γύρισαν στο σπίτι στους Πεύκους.

Πώς την πέταξαν στην παραλία

 «Μου απάντησε ότι θα τελειώσει μια και καλή για να μην έχουμε πρόβλημα. Την πέταξε μόνος του. Την άκουσα να φωνάζει θα σας βρει ο πατέρας μου. Την πέταξε κατευθείαν μέσα. Στην αρχή η κοπέλα πήγε στα βράχια και μετά την έσπρωξε με το πόδι του στον γκρεμό» είπε ο 21χρονος για το πώς πέταξαν την Ελένη στην παραλία.

«Μου απάντησε θα το τελειώσω εδώ γιατί θα με πάει στη φυλακή. Εγώ εκείνη τη στιγμή δεν απάντησα. Την έβγαλε μόνος του από το αυτοκίνητο. Κάθισα στη θέση του συνοδηγού και δεν κοίταξα γιατί δεν είχα την ψυχική δύναμη» υποστήριξε από την άλλη πλευρά ο 19χρονος.

«Υπό τις διαταγές του, συλλέξαμε τα αντικείμενα. Μου πέταξε ένα σφουγγάρι και μου είπε καθάρισε. Αφού μαζέψαμε τα πράγματα πήγαμε πάλι στην ίδια παραλία και τα πετάξαμε. Είχε σχεδόν ξημερώσει.Έπρεπε να θυσιάσω τη ζωή μου για να τη σώσω. Δεν το έκανα και θα ζω με τύψεις» κατέληξε ο 19χρονος.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα