Έγκλημα στη Ρόδο: Οι δράστες κατ’ αντιπαράσταση. Τα ψέματα και οι σκληρές αλήθειες

Έγκλημα στη Ρόδο: Οι δράστες κατ’ αντιπαράσταση. Τα ψέματα και οι σκληρές αλήθειες

Η Ελένη Τοπαλούδη βρήκε φρικτό θάνατο στα βράχια παραλίας στη Ρόδο και οι δύο κατηγορούμενοι για τη δολοφονία, δίνουν μάχη για να αποφύγουν τα ισόβια. Από την πρώτη στιγμή τόσο ο 19χρονος Αλβανός, όσο και ο 21χρονος Ροδίτης αρνούνται ότι σκότωσαν τη φοιτήτρια. Τα ρίχνουν ο ένας στον άλλον για το έγκλημα και υποστηρίζουν ότι φοβήθηκαν να αντιδράσουν. Κανείς τους δεν παραδέχεται ότι χτύπησε την Ελένη Τοπαλούδη και ότι την πέταξε στα βράχια, όπου βρέθηκε νεκρή.

Και οι δύο δηλώνουν ότι παρασύρθηκαν χωρίς να καταλάβουν τις προθέσεις του άλλου και βρέθηκαν μπλεγμένοι. Σε αυτό το πλαίσιο κινήθηκαν και στην κατ’ αντιπαράσταση εξέταση ενώπιον της ανακρίτριας.

Ήταν η μοναδική φορά μέχρι σήμερα που βρέθηκαν ενώπιος ενωπίω, μετά το έγκλημα που συγκλόνισε τη χώρα. Και οι δύο συμφώνησαν σε λίγα και διαφώνησαν σχεδόν σε όλα. Ο 19χρονος έλεγε πως την σκότωσε ο 21χρονος και πως θα έχει τύψεις που δεν θυσίασε τη ζωή του για να σώσει την Ελένη Τοπαλούδη και ο Ροδίτης, γόνος γνωστής οικογένειας του νησιού, υποστήριζε πως δράστης του εγκλήματος είναι ο νεαρός Αλβανός.

Ο ίδιος όπως έλεγε φοβήθηκε να αντιδράσει επειδή δέχθηκε απειλές από τον 19χρονο και επειδή όπως φέρεται να είπε, πίστευε πως θα πήγαιναν την κοπέλα σε νοσοκομείο. Κάτι τέτοιο δεν έγινε και το τέλος για την Ελένη Τοπαλούδη ήταν τραγικό και αναπόφευκτο.

Εκρηκτικό κλίμα στην κατ’ αντιπαράσταση εξέταση

Η εκπομπή “Μαζί σου” με την Τατιάνα Στεφανίδου στον ΣΚΑΪ αποκαλύπτει τα όσα είπαν οι δύο κατηγορούμενοι στο γραφείο της ανακρίτριας. Από το πως κλείστηκε το μοιραίο ραντεβού μέχρι το ανατριχιαστικό τέλος της άτυχης κοπέλας. Αφού διαφώνησαν στους χρόνους της επίμαχης συνάντησης άρχισαν να περιγράφουν, από τη δική τους οπτική γωνία τα όσα έγιναν, μέσα σε ένα κλίμα εκρηκτικό με πολλούς καυγάδες.

Μίλησαν για την επίθεση στην 21χρονη μέσα στο διαμέρισμα, τα λόγια που θόλωσαν το μυαλό τους και την τελική φάση του σχεδίου, που δεν ήταν άλλη από το να την πετάξουν στη θάλασσα και στη συνέχεια να προσπαθήσουν να σβήσουν τα ίχνη του εγκλήματος.

Το νέο στοιχείο για το έγκλημα

Και οι δύο μίλησαν για ένα μαχαίρι, με το οποίο τραυματίστηκε σοβαρά στο λαιμό η Ελένη Τοπαλούδη. Τραύματα που πάντως δεν βρέθηκαν κατά τη διάρκεια της ιατροδικαστικής εξέτασης. Ο 19χρονος υποστήριζε πως με αυτό το μαχαίρι την χτύπησε ο 21χρονος και το αντίθετο ακριβώς έλεγε ο Ροδίτης κατηγορούμενος…

Η Ελένη Τοπαλούδη νεκρή στα βράχια της παραλίας

Αμέσως μετά τα χτυπήματα, οι κατηγορούμενοι παραδέχονται ότι φεύγουν από τη σπίτι και βάζουν τη φοιτήτρια στο αυτοκίνητο του πατέρα του 21χρονου, τυλιγμένη με ένα σεντόνι.

Ο 21χρονος λέει πως πίστευε ότι θα την πάνε σε νοσοκομείο και γι’ αυτό συνεργάστηκε. Σε ερώτηση της ανακρίτριας, γιατί δεν αντέδρασε όταν διαπίστωσε ότι η διαδρομή τους δεν είχε σχέση με το νοσοκομείο, εκείνος απάντησε “γιατί είμαι χαζός. Παίρνω κάποια φάρμακα και δεν καταλαβαίνω πολλές φορές”.

Για το νοσοκομείο, πίστευε όπως λέει ότι ξεκίνησαν και ο 19χρονος. Τονίζει πως εκείνος καθόταν πίσω και όταν συνειδητοποίησε πως απομακρύνονται φώναξε στον 21χρονο φίλο του, χωρίς να πάρει απάντηση. Για το τι συνέβη όταν έφτασαν στον προορισμό τους, άρχισαν ξανά να αλληλοκατηγορούνται…

Πως έγινε η μοιραία συνάντηση

Λίγο νωρίτερα είχαν μιλήσει για το πως ξεκίνησε αυτή η συνάντηση. Πως βρέθηκαν με την Ελένη Τοπαλούδη αλλά και πότε γνωρίστηκαν οι δύο φίλοι…

newsit

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα