Μόνιμες προσλήψεις για 15.000 εκπαιδευτικούς χωρίς ΑΣΕΠ. Όλα τα κριτήρια

Μόνιμες προσλήψεις για 15.000 εκπαιδευτικούς χωρίς ΑΣΕΠ. Όλα τα κριτήρια

Ένα βήμα πριν από την ανακοίνωση του νέου συστήματος διορισμού των εκπαιδευτικών στην Πρωτοβάθμια και τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση βρίσκεται η κυβέρνηση, ενώ το σχετικό σχέδιο νόμου θα παρουσιαστεί από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας στο Υπουργικό Συμβούλιοστις 19 Δεκεμβρίου.

Η κυβέρνηση δια στόματος πρωθυπουργού έχει δεσμευθεί για το διορισμό 15.000 εκπαιδευτικών.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Έθνος», η πρώτη φουρνιά θα διοριστεί από το επόμενο διδακτικό έτος (2019/2020) και αφορά 4.500 εκπαιδευτικούς Ειδικής Αγωγής.

Θα ακολουθήσουν το 2020 – 2021 οι διορισμοί 5.250εκπαιδευτικών και την επόμενη χρονιά (2021-2022) ακόμη 5.250 δασκάλων και καθηγητών.

Μπορεί οι επεξεργασίες για το σχέδιο νόμου να μην έχουν ολοκληρωθεί, το βέβαιο πάντως είναι ότι, σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας, δεν θα γίνει γραπτός διαγωνισμός του ΑΣΕΠ. 

Ωστόσο, δεν θα αποφευχθεί η τυπική διαδικασία του ΑΣΕΠ, αφού όλοι οι διορισμοί θα περάσουν μέσα από το φίλτρο του οργανισμού.

 

Όσον αφορά τα κριτήρια, έχει «κλειδώσει» ότι για το νέο σύστημα διορισμού θα μετράνε τα εξής τρία:Προϋπηρεσία, επιστημονικά προσόντα και κοινωνικά κριτήρια.

Όμως ένα μεγάλο «αγκάθι» αποτελεί η μοριοδότηση της προϋπηρεσίας και κυρίως των αναπληρωτών, καθώς οι ίδιοι θέλουν να συνυπολογιστούν όλα τα χρόνια της προϋπηρεσίας τους, κάτι όμως που δεν μοιάζει εφικτό, καθώς τότε θα καλυφθούν σχεδόν όλες οι θέσεις από αυτούς και δεν θα μπορεί να εισέλθει στην εκπαίδευση η νέα γενιά εκπαιδευτικών.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα