Συνεδριάζει η Διαρκής Ιερά Σύνοδος με φόντο τη συμφωνία Τσίπρα- Ιερώνυμου

Συνεδριάζει η Διαρκής Ιερά Σύνοδος με φόντο τη συμφωνία Τσίπρα- Ιερώνυμου

Συνέρχεται από σήμερα Τρίτη 11 έως και την Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος, της 162ης Συνοδικής Περιόδου, για να ασχοληθεί με τα θέματα της Ημερησίας Διατάξεως, μεταξύ των οποίων και η συμφωνία Τσίπρα- Ιερώνυμου η οποία έχει προκαλέσει πολλές αντιδράσεις.

Με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένεται η τοποθέτηση του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου, ο οποίος, δεν έχει μιλήσει έως σήμερα. «Εγώ θα μιλήσω τελευταίος κι όταν μιλήσω τελευταίος θα δείτε ότι όλος αυτός ο θόρυβος ήταν ένας θόρυβος φούσκα» έχει αναφέρει στις τελευταίες του δηλώσεις ο κ. Ιερώνυμος.

Εκκλησία Κρήτης

Στο μεταξύ, αρνητική είναι η Εκκλησία της Κρήτης στην πρόθεση της κυβέρνησης να θεσπίσει συνταγματικά τον όρο θρησκευτική ουδετερότητα, αλλά και να τεθούν νομοθετικά εκτός δημοσίου οι κληρικοί.

Σε ανακοίνωσή της επισημαίνει ότι η διατήρηση της εθνικής ταυτότητας και του ιερού θεσμού της οικογένειας αποτελοῦν για την Εκκλησία της Κρήτης «κόκκινες γραμμές», ενώ αναφέρει ότι αντιπροσωπεία θα μεταβεί στο Φανάρι για να ενημερώσει τον Οικουμενικό Πατριάρχη.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα