Κρατείται στους Αγίους Σαράντα φρουρός Έλληνα βουλευτή ‑ Θα περάσει αυτόφωρο

Κρατείται στους Αγίους Σαράντα φρουρός Έλληνα βουλευτή ‑ Θα περάσει αυτόφωρο

Αστυνομικός φρουρός του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Βασίλη Γιόγιακα συνελήφθη και κρατείται στο αστυνομικών τμήμα των Αγίων Σαράντα της Αλβανίας. Ο βουλευτής Θεσπρωτίας της Νέας Δημοκρατίας Βασίλης Γιόγιακας ήταν ανάμεσα στους Έλληνες πολιτικούς που βρέθηκαν στο μνημόσυνο για τον Κωνσταντίνο Κατσίφα που έγινε το Σάββατο (08.12.2018) στο χωριό του, τους Βουλιαράτες. Ο Έλληνας βουλευτής συνοδευόταν από τον αστυνομικό φρουρό του.

Η σύλληψη του αστυνομικού στους Αγίους Σαράντα, που μετέδωσε αρχικά το CNN.gr, επιβεβαιώνεται από αστυνομικές πηγές. Τονίζουν ότι πρόκειται για μια τυπική διαδικασία, αφού ο φρουρός είχε μαζί του το όπλο του, το οποίο όμως είχε αμελήσει να δηλώσει στις αλβανικές αρχές.

Ο αστυνομικός φρουρός είχε άδεια οπλοφορίας μαζί του αλλά όχι άδεια για να έχει μαζί του το όπλο στην Αλβανία. Έτσι, όταν έγινε έλεγχος από την αλβανική αστυνομία στο χωριό Κρανιά, τον συνέλαβαν και τον μετέφεραν στο αστυνομικό τμήμα των Αγίων Σαράντα όπου κρατείται. Αντίθετα, ο βουλευτής αναχώρησε κανονικά από την Αλβανία.

Ο φρουρός αναμένεται να περάσει αυτόφωρο και στη συνέχεια να αφεθεί ελεύθερος να επιστρέψει στην Ελλάδα.

 

e-daily

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα