Μνημόσυνο Κατσίφα: Ράγισαν καρδιές στο ξέσπασμα της μάνας και της αδελφής

Σε κλίμα συγκίνησης τελέστηκε η επιμνημόσυνη δέηση στη μνήμη του Κωνσταντίνου Κατσίφα. 

40 ημέρες μετά την εν ψυχρώ δολοφονία του από Aλβανούς αστυνομικούς οι απαντήσεις για το θάνατο του παραμένουν μετέωρες. 

Η Μαίρη Τζώρα από τους  Βουλιαράτες μετέφερε στο μεσημβρινό δελτίο ειδήσεων του Star με τη Ράνια Τραγόμαλου το κλίμα έντονης συγκίνησης αλλά και οργής από πλευράς  συγγενών και φίλων του Κωνσταντίνου Κατσίφα,  ενώ το ξέσπασμα της μάνας μάτωσε καρδιές. 

Οι αλβανικές αρχές επιχείρησαν να δημιουργήσουν κλίμα εκφοβισμού, τόσο στα σύνορα όσο και στη μειονότητα. Εμπόδισαν Έλληνες αλλά και Βορειοηπειρώτες να μπουν στη χώρα, όπως μετέδωσε η Λευκή Γεωργάκη από την Κακαβιά που κατέγραψε κάθε λεπτομέρεια με την κάμερα του Star.  Σε κάποιους μάλιστα  επιδόθηκε έγγραφο πριν εκδιωχθούν ότι είναι «ανεπιθύμητα πρόσωπα». 

Αγανακτισμένοι όσοι επέστρεψαν από την Αλβανία επειδή τους απαγορεύθηκε η είσοδος έκλεισαν τον δρόμο της συνοριακής διάβασης από την ελληνική πλευρά με αποτέλεσμα να τους απωθήσουν τα ελληνικά ΜΑΤ και να χρησιμοποιήσουν εις βάρος τους χημικά       

Με μια ελληνική σημαία στο χέρι αρκετοί Βορειοπειρώτες παραβρέθηκαν στο μνημόσυνο μέσε σε κλίμα συγκίνησης αλλά και αγανάκτησης για την αστυνομοκρατία των Αλβανών. 

H μητέρα του Κωνσταντίνου Κατσίφα στο μνημόσυνο 

«Είμαι πολύ λυπημένη που τα “σκυλιά”  δεν άφηsαν τα αδέλφια μου τους Έλληνες να έρθoυν για τον Κωνσταντίνo μου. Ευχαριστών όλους τους Έλληνες και τον Ελληνισμό» ανέφερε μεταξύ άλλων στο ξέσπασμά της η μητέρα του.     

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα