Κάλεσμα Ελλήνων και Αλβανών για τη δολοφονία του 60χρονου εργάτη στην Κέρκυρα

Κάλεσμα Ελλήνων και Αλβανών για τη δολοφονία του 60χρονου εργάτη στην Κέρκυρα

Με αφορμή τη ρατσιστική δολοφονία του 63χρονου Αλβανού εργάτη Πετρίτ Ζίλφε στη Λευκίμμη Κέρκυρας από 44χρονο άνδρα που φέρεται να έχει στενούς δεσμούς με τη Χρυσή Αυγή, Έλληνες και Αλβανοί καλούν σήμερα (Παρασκευή) στις 12.00 «να κρεμάσουμε ένα σύνθημα αλληλεγγύης στα παράθυρα των σπιτιών μας».

Η ανακοίνωση

Την Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου στις 12.00 κρεμάμε ένα σύνθημα αλληλεγγύης στα παράθυρα των σπιτιών μας!

Οι Έλληνες και οι Αλβανοί ενώνονται για να δείξουν αλληλεγγύη στα θύματα του ρατσισμού και των διακρίσεων και να αγωνιστούν ενάντια στην ολοένα αυξανόμενη νεοναζιστική παρουσία στην Ελλάδα!

Ο Petrit Zilfe, ένας Αλβανός μετανάστης στην Ελλάδα, σκοτώθηκε βάρβαρα από οπαδό της Χρυσής Αυγής που είναι το τρίτο ισχυρότερο κόμμα στην Ελληνική Βουλή. Η ίδια Βουλή ηρωοποίησε τον Οκτώβριο του 2018 έναν ακροδεξιό εξτρεμιστή που μισούσε τις καλές σχέσεις μεταξύ Ελλάδας και Αλβανίας.

Τα ελληνικά μέσα ενημέρωσης, τα οποία εδώ και δύο μήνες έχουν εξαπολύσει μια άνευ προηγουμένου εκστρατεία παραπληροφόρησης και μίσους εναντίον της Αλβανίας και των Αλβανών μεταναστών στην Ελλάδα, σιωπούν μπροστά στο αποτρόπαιο έγκλημα. Δεν είναι η πρώτη φορά που νεοναζί επιτίθενται ή σκοτώνουν αθώους μετανάστες στην Ελλάδα.

Τα εγκλήματά τους εναντίον των μεταναστών είναι θαμμένα στη σιωπή από τα ελληνικά μέσα ενημέρωσης και από τους Έλληνες πολιτικούς. Οι δολοφόνοι δεν τιμωρούνται ποτέ για τα ρατσιστικά εγκλήματα.

Ακόμα και η παρουσία των νεοναζί τον τελευταίο καιρό στα σχολεία καταδεικνύει την άνοδο ενός πολύ τοξικού και γεμάτου μίσους περιβάλλοντος για τα παιδιά και τους νέους στην Ελλάδα.

Γι' αυτό λέμε: Φτάνει!

Οι Αλβανοί και οι Έλληνες αρνούνται να είναι εχθροί.Προκειμένου να ζήσουμε μαζί ειρηνικά, πρέπει να αγωνιστούμε μαζί ενάντια στον ναζισμό.Δεν θα δεχθούμε τη δολοφονία αθώων ανθρώπων να γίνει κομμάτι της καθημερινής μας ζωής.

Καλούμε τις αδελφές και τους αδελφούς μας στην Ελλάδα, την Αλβανία και παντού στον κόσμο να μοιραστούν μηνύματα αντίστασης και αλληλεγγύης στα παράθυρά τους με το όνομα #BesaAgainstNazis

Έλληνες και Αλβανοί εναντίον των Ναζί.

efsyn

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα