Κορκονέας και Σαραλιώτης και το δε θα ζητήσω συγγνώμη από κανέναν δεκαπεντάχρονο

Δέκα χρόνια (και μία ημέρα) μετά την εν ψυχρώ δολοφονία του 15χρονου μαθητή Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, η φράση του δράστη, του ειδικού φρουρού Επαμεινώνδα Κορκονέα ότι «δεν πρόκειται να ζητήσω συγγνώμη από κανέναν δεκαπεντάχρονο» εξακολουθεί να στιγματίζει το όργανο της τάξης που εκείνο το βράδυ του Δεκέμβρη άνοιξε πυρ κατά ενός ανήλικου.

Ο 47χρονος σήμερα Κορκονέας εκτίει ποινή ισόβια κάθειρξης, κρατούμενος στις φυλακές Δομοκού. Ο δεύτερος αστυνομικός που ήταν παρών τη στιγμή της δολοφονίας, ο Βασίλης Σαραλιώτης, είχε καταδικαστεί σε κάθειρξη δέκα ετών, ωστόσο αποφυλακίστηκε από τις φυλακές Κασσάνδρας με περιοριστικούς όρους το 2012. Ο 41χρονος σήμερα Σαραλιώτης φέρεται να εργάζεται σε μια επιχείρηση εμπορίας καφέ στην περιοχή της Δράμας.

Ωστόσο σε εξέλιξη βρίσκεται η δίκη σε δεύτερο βαθμό, με βασική υπερασπιστική γραμμή από πλευράς Κορκονέα, την ενοχοποίηση του νεκρού, του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, ώστε να «σπάσουν» τα ισόβια. Η στάση του ειδικού φρουρού είχε ως αποτέλεσμα την εγκατάλειψή του από τον Αλέξη Κούγια, που είχε αναλάβει την υπεράσπισή του, τον Φλεβάρη του 2017. Όπως ανέφερε σε δήλωσή του ο γνωστός ποινικολόγος, μετά τη «ρήξη» με τον εντολέα του, όταν τον ρώτησε γιατί δεν ζήτησε συγγνώμη, εκείνος (ο Κορκονέας) απάντησε ότι «έτσι ένιωσε μετά την οκτάχρονη ταλαιπωρία που έχει υποστεί». Ο κ. Κούγιας ανέφερε επίσης ότι ο Κορκονέας απαγόρευσε και στον ίδιο να ζητήσει συγγνώμη «γιατί το θύμα δεν ήταν ένα συνηθισμένο δεκαπεντάχρονο αλλά αντιεξουσιαστής».

Η επόμενη συνεδρίαση του δικαστηρίου, που διεξάγεται πλέον μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, έχει οριστεί για τις 10 Δεκεμβρίου.

topontiki

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα