Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος: Συγκλονίζει η μητέρα του δέκα χρόνια μετά...

Δέκα χρόνια συμπληρώθηκαν από τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου. Η υπόθεση είναι ακόμη στο Εφετείο, ενώ η μητέρα του προσπαθεί να διαχειριστεί την απώλεια του μοναχογιού της. Συγκλονίζουν τα όσα είπε στη Βελίκα Καραβάλτσιου για το Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του STAR.

Ζει με τη σκέψη του μοναχογιού της... με την ανάμνησή του και τα προσωπικά του αντικείμενα στα χέρια της. 

«Από τη μια στιγμή στην άλλη βυθιστήκαμε στο πένθος» λέει η Τζίνα Τσαλικιάν, μητέρα του Αλέξη Γρηγορόπουλου. Η ίδια περιγράφει: «Ο Αλέξης θα είχε μπει και θα είχε τελειώσει τη Νομική, ήταν το όνειρό του. Θεωρώ ότι θα ήταν ερωτευμένος γιατί ήταν βαθιά συναισθηματικός».

Ένα μεγάλο "γιατί" θα τη βασανίζει για μια ζωή. Γιατί εκείνο το κρύο βράδυ της 6ης Δεκεμβρίου ο 15χρονος γιος της έπεσε νεκρός από τη σφαίρα του ειδικού φρουρού Επαμεινώνδα Κορκονέα στα Εξάρχεια. Γιατί της στέρησαν τον μοναχογιό της.

«Δύο έμπειροι αστυνομικοί ανέλαβαν να φέρουν σε πέρας εντολή… αποσταθεροποίησης της χώρας» σημείωσε η Τζίνα Τσαλικιάν.

2008 - 2018 : ΔΕΚΑ ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΓΡΗΓΟΡΟΠΟΥΛΟΥ

Εκείνος ήταν ο Δεκέμβρης της οργής. Ο 15χρονος δολοφονήθηκε μπροστά στα μάτια του φίλου του Νίκου Ρωμανού, μετά από λεκτική αντιπαράθεση με τον ειδικό φρουρό Κορκονέα και τον συνάδελφό του Βασίλη Σαραλιώτη. Η σφαίρα διαπέρασε την καρδιά του μικρού. Μόλις επιβεβαιώθηκε η είδηση του θανάτου του Αλέξανδρου η πόλη άρχισε να φλέγεται.

Φοιτητές και νεολαίοι συγκεντρώνονται στην πλατεία Εξαρχείων, το σημείο όπου έπεσε νεκρός ο 15χρονος και οι συγκρούσεις κλιμακώνονται. Το κέντρο της Αθήνας δονείται από την ιαχή «δολοφόνοι» και οι σκηνές που καταγράφονται θα μείνουν στην ιστορία. 

«Νιώθω μια ζεστασιά στην ψυχή μου ότι τα παιδιά δεν το ξεχνούν. Αλλά νιώθω και αγανάκτηση γι’ αυτούς που τον χρησιμοποιούν, τον εντάσσουν εκ των υστέρων σε δικούς τους χώρους που ποτέ δεν ανήκε και δημιουργούν βιαιοπραγίες και καταστροφές στο κέντρο» υπογραμμίζει η Τζίνα Τσαλικιάν

"ΣΗΚΩΣΑ ΤΗ ΜΠΛΟΥΖΑ ΚΑΙ ΕΙΔΑ ΤΗΝ ΟΠΗ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΤΟΥ. ΗΤΑΝ ΠΑΓΩΜΕΝΟΣ"

Ο άνθρωπος που είδε πρώτη φορά νεκρό τον 15χρονο στον Ευαγγελισμό, ήταν η δικηγόρος Χρύσα Πετσιμέρη. Είναι μητέρα φίλης του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου. Ένα από τα παιδιά της παρέας, της τηλεφώνησε το μοιραίο βράδυ και της είπε ότι ο φίλος τους χτυπήθηκε από πλαστική σφαίρα. Αυτό πίστευαν, μέχρι που επιβεβαιώθηκε το κακό και συγκεντρώθηκε πλήθος διαδηλωτών έξω από το νοσοκομείο. 

«Στο βάθος των επειγόντων του Ευαγγελισμού ήταν ο μικρός Αλέξανδρος ξαπλωμένος, χωρίς να τον έχουν σκεπάσει. Σήκωσα τη μπλούζα του, δεν σκέφτηκα καν ότι είναι νεκρός και είδα την οπή στην καρδιά του. Έβαλα το χέρι μου στο μέτωπο του και ήταν παγωμένο και τότε κατάλαβα ότι το παιδί ήταν νεκρό. Γιατί κάποιος αποφάσισε να του αφαιρέσει τη ζωή, να τον εκτελέσει. Και ακόμα στην ουσία δεν έχει τιμωρηθεί όπως θα έπρεπε» σημείωσε η δικηγόρος. 

ΠΟΡΕΙΕΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΘΑΝΑΤΟΥ ΤΟΥ ΓΡΗΓΟΡΟΠΟΥΛΟΥ

Από τότε μέχρι σήμερα, κάθε 6 του Δεκέμβρη διοργανώνονται πορείες για τη μνήνη του Αλέξανδρου σε όλη τη χώρα.... Το πρωί μαθητές πραγματοποίησαν πορεία διαμαρτυρίας στο κέντρο της Αθήνας.

ΣΤΟ ΕΦΕΤΕΙΟ Ο ΚΟΡΚΟΝΕΑΣ, ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ Ο ΣΑΡΑΛΙΩΤΗΣ

«Δε θα ζητήσω συγνώμη από κανένα 15χρονο», είναι η φράση που στιγμάτισε τον Επαμεινώνδα Κορκονέα, στο δευτεροβάθμιο δικαστήριο. Ο 47χρονος σήμερα δράστης, διανύει τον 10ο χρόνο κράτησης του και βρίσκεται στις φυλακές Δομοκού. Καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη. H ακροαματική διαδικασία εδώ και δύο χρόνια βρίσκεται σε εξέλιξη ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Εφετείου της Λαμίας. 

Η επόμενη συνεδρίαση του δικαστηρίου έχει οριστεί για τις 10 Δεκεμβρίου. Ο έτερος κατηγορούμενος, Βασίλης Σαραλιώτης, ο οποίος ήταν στη δολοφονία, είχε καταδικαστεί σε κάθειρξη δέκα ετών για συνέργεια και αποφυλακίστηκε το 2012 με περιοριστικούς όρους.

Αλέξης Γρηγορόπουλος: Βίντεο αναπαράστασης ρίχνει φως στη δολοφονία

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα