Επεισόδια στην πορεία μνήμης Γρηγορόπουλου - Πετροπόλεμος, μολότοφ και ζημιές

Επεισόδια στην πορεία μνήμης Γρηγορόπουλου - Πετροπόλεμος, μολότοφ και ζημιές

Στην πλατεία Συντάγματος κατέληξε η πορεία για την 10ή επέτειο από τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Οι μαθητές, που στο περιθώριο της πορείας τους έγιναν και επεισόδια, ολοκλήρωσαν την προκαθορισμένη διαδρομή τους, με την αστυνομική παρουσία να είναι έντονη τόσο στους γύρω δρόμους από την πλατεία Συντάγματος όσο και στο κέντρο της.

Επεισόδια στην πορεία για τη μνήμη Γρηγορόπουλου. Μία ομάδα 10-20 ατόμων έκανε την εμφάνισή του στο κέντρο της Αθήνας, και συγκεκριμένα στην οδό Κοραή και με βαριοπούλες έσπασε πεζοδρόμια 

Αυτή την ώρα έχει διακοπεί η κυκλοφορία στους δρόμους γύρω από το κέντρο της Αθήνας. Επιπλέον, με εντολή της αστυνομίας, το μετρό του Συντάγματος θα είναι κλειστό κι οι συρμοί θα διέρχονται κανονικά χωρίς να πραγματοποιούνται στάσεις. 

Αυξημένη κίνηση παρατηρείται αυτή την ώρα στους δρόμους γύρω από το κέντρο της πρωτεύουσας και ειδικότερα στις οδούς  Αλεξάνδρας, Πατησίων, Μεσογείων, Κηφισίας, γύρω από το Χίλτον, καθώς και στην Αθηνών-Λαμίας. 

Ζημιές και σε καταστήματα

Οι κουκουλοφόροι εμφανίστηκαν στο σημείο, έβρισαν τους αστυνομικούς που επιτηρούσαν την περιοχή και στη συνέχεια με βαριοπούλες και σφυριά έσπασαν πλάκες από τα πεζοδρόμια.

Από την πλευρά της αστυνομίας οι ένστολοι βρίσκονται στην πλατεία Κλαυθμώνος και επιτηρούν διακριτικά.

 Οι νεαροί με τις κουκούλες που επιτέθηκαν στα ΜΑΤ μετά τη χρήση δακρυγόνων από τους αστυνομικούς κατέφυγαν στα γύρω στενά.

 Δέκα προσαγωγές για τα επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας

Σε δέκα προσαγωγές προχώρησε η αστυνομία για τα επεισόδια που σημειώθηκαν το μεσημέρι, στο ύψος της πλατείας Κλαυθμώνος, μεταξύ κουκουλοφόρων και αστυνομικών δυνάμεων κατά τη διάρκεια του μαθητικού-φοιτητικού συλλαλητηρίου για τη συμπλήρωση δέκα χρόνων από τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Οι κουκουλοφόροι πέταξαν βόμβες μολότοφ και πέτρες στις αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες απάντησαν με χρήση χημικών.

 

 

 .

 

Κλειστή είναι αυτή την ώρα η οδός Πανεπιστημίου καθώς ξεκίνησε η συγκέντρωση των μαθητών που θα συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο στη μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Αστακός  το κέντρο της Αθήνας, καθώς στις 12:00 μαθητές και φοιτητές θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση στα Προπύλαια για τα 10 χρόνια από τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου, από όπου θα ξεκινήσει μαθητική πορεία από τα Προπύλαια.

Οι οδοί Εδουάρδου Λω, Πεσμαζόγλου, πλατείας Κοραή, Σταδίου θα κλείσουν, λόγω της μαθητικής πορείας. που θα κινηθεί από τα Προπύλαια με τελικό σημείο τη Βουλή.

Επίσης, στις 18:00 θα υπάρξει και δεύτερη συγκέντρωση από τα Προπύλαια με προορισμό στο σημείο όπου δολοφονήθηκε ο 15χρονος μαθητής στα Εξάρχεια.

Κλειστός ο σταθμός του μετρό «Σύνταγμα» από τις 12 το μεσημέρι

Επίσης, κλειστός θα παραμείνει, από τις 12 το μεσημέρι, σήμερα, ο σταθμός του μετρό «Σύνταγμα»  με εντολή της ΕΛΑΣ, λόγω των συγκεντρώσεων για τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Οι συρμοί του μετρό θα διέρχονται κανονικά χωρίς να πραγματοποιούνται στάσεις.

Η κίνηση στους δρόμους της Αθήνας

Αυξημένη κίνηση παρατηρείται αυτή την ώρα στους δρόμους γύρω από το κέντρο της πρωτεύουσας και ειδικότερα στις οδούς  Αλεξάνδρας, Πατησίων, Μεσογείων, Κηφισίας, γύρω από το Χίλτον, καθώς και στην Αθηνών-Λαμίας. 

 

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα