Απόλαυσαν το χιόνι στην Πάρνηθα και το Καρπενήσι

Απόλαυσαν το χιόνι στην Πάρνηθα και το Καρπενήσι

H «Πηνελόπη» μπορεί να υποχωρεί σταδιακά, αφήνει όμως πίσω τα σημάδια της. Το Πλωμάρι στη Λέσβο κηρύχθηκε σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης μετά τις μεγάλες καταστροφές λόγω της καταιγίδας, ενώ χιόνια υπάρχουν ακόμα σε πολλούς νομούς. Ακόμα και στην Αττική...

Μπορεί να μην είχε το χιόνι των προηγουμένων ημερών χθες στην Πάρνηθα, αυτό όμως δεν εμπόδισε εκατοντάδες Αθηναίους και όχι μόνο, να ανέβουν στο βουνό και να χαρούν την ημέρα.

Κι αν το χιόνι στην Αττική δεν είναι πολύ, δε συμβαίνει το ίδιο στην Ευρυτανία. Οι εικόνες που βλέπετε είναι από το Κρικέλο, ενώ στα πανοραμικά πλάνα βλέπετε την εικόνα που επικρατεί στην πρωτεύουσα του νομού το Καρπενήσι.

Η κυκλοφορία των οχημάτων γίνεται με μεγάλη δυσκολία, ενώ δρόμοι και πλατείες είναι ακόμα καλυμμένες από το χιόνι, ένας από τους παραδοσιακούς τουριστικούς προορισμούς του νομού.

ΜΕΓΑΛΗ ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΤΗΤΑ ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ

Την ίδια ώρα κάτι παραπάνω από ενθαρρυντικά είναι τα μηνύματα για την τουριστική κίνηση την περίοδο των εορτών.

«Αν υπολογίσουμε Αθήνα και Θεσσαλονίκη βλέπουμε κίνηση και αγορές που δεν περιμέναμε, όπως για παράδειγμα τους Έλληνες της περιφέρειας, αλλά και Κύπριους. Πολλοί Κύπριοι έρχονται φέτος στην Ελλάδα» λέει ο Πρόεδρος Ξενοδοχειακού Επιμελητήριου Ελλάδος, Αλέξανδρος Βασιλικός.

Μάλιστα νέες τουριστικές αγορές ανοίγουν για τις εορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.
«Η αγορά της Ινδίας έρχεται φέτος για πρώτη φορά αλλά και Σκανδιναβοί πολλοί θα έρθουν να περάσουν τις γιορτές εδώ» δήλωσε ο Πρόεδρος Ένωσης Τουριστικών Πρακτόρων Ελλάδος, Λύσσανδρος Τσιλίδης.

Βιντεο: Τα πρώτα χιόνια έπεσαν στην Παρνηθα

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα