Υπόθεση Ζακ Κωστόπουλου: Στον ανακριτή καλούνται αστυνομικοί που εμφανίζονται στα επίμαχα βίντεο

Υπόθεση Ζακ Κωστόπουλου: Στον ανακριτή καλούνται αστυνομικοί που εμφανίζονται στα επίμαχα βίντεο

Κλήσεις να εμφανιστούν στον ανακριτή για την υπόθεση του θανάτου του Ζακ Κωστόπουλου λαμβάνουν αστυνομικοί - Πρόκειται για τους αστυνομικούς που εμφανίζονται στα βίντεο να περνούν χειροπέδες στον ετοιμοθάνατο Ζακ - Μετατροπή της κατηγορίας σε ανθρωποκτονία από πρόθεση με ενδεχόμενο δόλο ζητά η οικογένεια του θύματος - Πορεία στη ΓΑΔΑ και στο κοσμηματοπωλείο της οδού Γλάδστωνος όπου βρήκε τραγικό θάνατο ο Ζακ Κωστόπουλος

Κλήσεις να εμφανιστούν ενώπιον του 23ου τακτικού ανακριτή για την υπόθεση του θανάτου του Ζακ Κωστόπουλου έχουν αρχίσει να λαμβάνουν οι αστυνομικοί που εμφανίζονται στα βίντεο που έχουν κυκλοφορήσει να περνούν χειροπέδες στον Ζακ Κωστόπουλο.

Οι δικαστικές αρχές μετά τις τελευταίες εξελίξεις στην υπόθεση έχουν προχωρήσει την έρευνα και ταυτοποιούν τους αστυνομικούς που εμφανίζονται στα βίντεο. Σύμφωνα με πληροφορίες οι αστυνομικοί καλούνται να εμφανιστούν την προσεχή Δευτέρα ενώπιον του ανακριτή προκειμένου να απολογηθούν και να δώσουν εξηγήσεις για το αδίκημα της θανατηφόρας σωματικής βλάβης. Οι αστυνομικοί αναμένεται να λάβουν προθεσμία.

Στο μεταξύ, η οικογένεια του Ζακ Κωστόπουλου, δια των συνηγόρων της, κατέθεσε, χθες αίτημα για μετατροπή της κατηγορίας από θανατηφόρα σωματική βλάβη σε ανθρωποκτονία από πρόθεση με ενδεχόμενο δόλο.

Το αίτημα της οικογένειας στηρίζεται στην ιατροδικαστική έκθεση και το πόρισμα του τεχνικού συμβούλου της οικογένειας αλλά και στο βιντεοληπτικό υλικό όπου φαίνονται οι κατηγορούμενοι να σπάνε το πάνω μέρος της τζαμαρίας και στη συνέχεια και το κάτω. Μετά καταφέρουν χτυπήματα που έχουν ως συνέπεια τον θάνατο του.

Στη ΓΑΔΑ και το κοσμηματοπωλείο πορεία για τον Ζακ Κωστόπουλο

Μέλη 12 οργανώσεων πραγματοποίησαν το Σάββατο (1.12.2018) πορεία από τη συμβολή των λεωφόρων Αλεξάνδρας και Κηφισίας πορεία προς τη ΓΑΔΑ και στη συνέχεια προς το κοσμηματοπωλείο της οδού Γλάδστωνος  όπου βρήκε τον θάνατο ο Ζακ Κωστόπουλος.

Πηγή: newsit

 

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα