Απεργία ΓΣΕΕ Τετάρτη 28 Νοεμβρίου: Παραλύει η χώρα. Πως θα κινηθούν τα μέσα μεταφοράς

Απεργία ΓΣΕΕ Τετάρτη 28 Νοεμβρίου: Παραλύει η χώρα. Πως θα κινηθούν τα μέσα μεταφοράς

Ημέρα 24ωρης γενικής απεργίας της ΓΣΕΕ και του Εργατικού Κέντρου Αθήνας σήμερα Τετάρτη με όλα τα σωματεία να καλούν τους εργαζόμενους στο συλλαλητήριο στις 11.00 το πρωί, στην πλατεία Κλαυθμώνος, ενώ  ανάλογες συγκεντρώσεις οργανώνονται και σε όλες τις μεγάλες πόλεις της Ελλάδας.

Η Συνομοσπονδία καλεί εργαζόμενους, ανέργους και συνταξιούχους σε συμμετοχή, με βασικό σύνθημα «απεργούμε-αγωνιζόμαστε-διεκδικούμε», ο κόσμος της μισθωτής εργασίας απαιτεί, μεταξύ άλλων, «κατάργηση φοροεπιδρομής, 751 ευρώ ενιαίο κατώτατο μισθό, συλλογικές συμβάσεις εργασίας, εργασία για όλους, καθώς και δίκαιο και βιώσιμο σύστημα κοινωνικής ασφάλισης, χωρίς καμία περικοπή σε συντάξεις και παροχές».

Τα σωματεία των εργαζομένων ΣΤΑΣΥ και Σωματείο Εργαζομένων Λειτουργίας Μετρό Αθηνών καταγγέλλουν την κυβέρνηση «για αντιλαϊκή πολιτική, για απαξίωση των δημόσιων αστικών συγκοινωνιών» και διεκδικούν μεταξύ άλλων υπογραφή νέας Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, νέο κανονισμό εργασίας, προσλήψεις προσωπικού, κάλυψη των ελλείψεων σε ανταλλακτικά, αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους επιβάτες και ενίσχυση του δημόσιου χαρακτήρα των αστικών συγκοινωνιών.

Η ΠΟΣ σε ανακοίνωσή της αναφέρει: «Η Κυβέρνηση εκποίησε το μεγαλύτερο μέρος του εθνικού μας πλούτου -υποθηκεύοντάς τον για 99 χρόνια και δυστυχώς συνεχίζει. Το καταστροφικό της έργο το "νιώσαμε" με την ιδιωτικοποίηση του μεγαλύτερου τμήματος του Σιδηροδρόμου ΤΡΑΙΝΟΣΕ και ΕΕΣΣΤΥ. Ο κίνδυνος για τους εργαζόμενους διαφαίνεται μπροστά μας και η κυβέρνηση συνεχίζει "τα παιχνίδια της"». Διεκδικεί υπογραφή ΣΣΕ σε ΟΣΕ ΕΡΓΟΣΕ, δίκαιο και βιώσιμο σύστημα κοινωνικής ασφάλισης, συντάξεις, παροχές.

Ολα τα Σωματεία καλούν τους εργαζόμενους να συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο στις 11:00, στην πλατεία Κλαυθμώνος.

Στην απεργία της 28ης Νοεμβρίου συμμετέχει το ΠΑΜΕ, που οργανώνει συγκέντρωση στις 10.30 στην Ομόνοια.

Στην 24ωρη απεργία της Τετάρτης συμμετέχει και η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία (ΠΝΟ)

Χωρίς Μετρό, ΗΣΑΠ, προαστιακό, τραμ και τρόλεϊ 

Ειδικότερα, χωρίς Μετρό, ΗΣΑΠ, προαστιακό σιδηρόδρομο, τραμ και τρόλεϊ θα μείνει η Αθήνα την Τετάρτη

Επίσης, δεν θα πραγματοποιούνται δρομολόγια των τρένων σε όλο το σιδηροδρομικό δίκτυο της χώρας.

Σύμφωνα με ανακοινώσεις των εργαζομένων στη ΣΤΑΣΥ, ακινητοποιημένοι θα μείνουν όλοι την ημέρα οι συρμοί του Μετρό, του Ηλεκτρικού και του Τραμ.

Ακινητοποιημένα θα είναι και τα τρένα και ο προαστιακός σιδηρόδρομος λόγω της 24ωρης απεργίας που αποφάσισε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών.

Σε 24ωρη απεργία προχωρούν και οι εργαζόμενοι στα τρόλεϊ, ενώ στάση εργασίας έχουν εξαγγείλει οι εργαζόμενοι στα αστικά λεωφορεία (ΟΑΣΑ) από την έναρξη της βάρδιας (05:00 το πρωί) έως τις 09:00 και από τις 21:00 έως τη λήξη της βάρδιας.

Η αποκατάσταση της κυκλοφορίας των λεωφορείων θα επέλθει έως τις 10:00, ενώ τα οχήματα θα αρχίσουν να αποσύρονται από τις 20:00.

Διαφορετικές ώρες έχουν εξαγγείλει στάση εργασίας οι τεχνικοί του ΟΑΣΑ η οποία θα ξεκινά από τις 10:45 έως τις 16:45.

Δεμένα και τα πλοία 

Χωρίς ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες θα μείνει η χώρα την Τετάρτη 28 Νοεμβρίου, λόγω της 24ωρης απεργίας της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας.

Τη συμμετοχή της στην 24ωρη πανελλαδική απεργία της ΓΣΕΕ, την Τετάρτη 28 Νοεμβρίου, με δικά της αιτήματα, αποφάσισε σε συνεδρίασή της, η Εκτελεστική Επιτροπή της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (ΠΝΟ).

Η κινητοποίηση της ΠΝΟ η οποία περιλαμβάνει όλες τις κατηγορίες πλοίων, θα αρχίσει στις 00:01 τα ξημερώματα της Τετάρτης 28 Νοεμβρίου και θα ολοκληρωθεί στις 24:00 της ίδιας ημέρας.

Στάσεις εργασίας και στον ΟΑΣΘ

Με δύο στάσεις εργασίας θα συμμετέχουν οι εργαζόμενοι του ΟΑΣΘ στην 24ωρη απεργία που έχει προκηρύξει η ΓΣΕΕ την Τετάρτη 28 Νοεμβρίου.

Σύμφωνα με απόφαση του Συνδικάτου Εργαζομένων του ΟΑΣΘ, μία στάση εργασίας θα πραγματοποιηθεί από την έναρξη της βάρδιας ως τις 09.00 το πρωί και μία από τις 21.00 μέχρι και τη λήξη της νυχτερινή βάρδιας. Όλα τα υπόλοιπα προγραμματισμένα δρομολόγια της ημέρας θα πραγματοποιηθούν κανονικά.

Απεργία στα ΜΜΕ την προηγούμενη ημέρα, στις 27 Νοεμβρίου

Απεργία σε όλα τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης (έντυπα, ραδιοτηλεοπτικά, διαδικτυακά), στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, την ΕΡΤ, τη ΓΓΕΕ, το ΑΠΕ – ΜΠΕ και τα γραφεία Τύπου, από τις 6:00 το πρωί της Τρίτης 27 Νοεμβρίου 2018 έως τις 6:00 π.μ. της Τετάρτης 28 Νοεμβρίου 2018, πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 

Η 24ωρη απεργία έγινε στο πλαίσιο της πανελλαδικής κινητοποίησης της ΓΣΕΕ για σήμερα Τετάρτη.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα