Αποζημίωση 20.000 ευρώ σε βρομόστομο εργοδότη

Αποζημίωση 20.000 ευρώ  σε βρομόστομο  εργοδότη

Μια περιουσία υποχρεούται να καταβάλει ως αποζημίωση σε μια υπάλληλό του ο πρώην εργοδότης της στην Αθήνα, καθώς την καθύβριζε και την εξευτέλιζε με φράσεις που θα ζήλευε και προαγωγός! Το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών αποφάσισε ο «βρομόστομος» και σεξιστής εργοδότης να καταβάλει στην υπάλληλο το ποσό των 20.000 ευρώ για αποκατάσταση της ηθικής βλάβης που της προκάλεσε με τη συμπεριφορά του.

Οπως ανακοίνωσε ο Σύλλογος Ιδιωτικών Υπαλλήλων «Η ΕΝΩΣΗ», καθημερινά ο συγκεκριμένος παρενοχλούσε, προσέβαλε και απαξίωνε την εργαζόμενη, μιλώντας της με σεξιστικά σχόλια και ύβρεις, ενώ δεν έλειπαν και οι ανήθικες προτάσεις! Ο απάνθρωπος εργοδότης είχε κάνει κόλαση την καθημερινότητα της υπαλλήλου, με φράσεις όπως «γλωσσού, οι γυναίκες που μιλάνε όπως εσύ πρέπει να κρεμιούνται από τη γλώσσα», «τσουλί», «είναι κάτι γυναίκες που έχουν κεντρικό μοχλό το υπογάστριο και βιάζονται να φύγουν από τη δουλειά για να ικανοποιήσουν τους επιβήτορές τους»!

«Το βράδυ το γλεντούσες»

Από την άλλη, της απηύθυνε σεξιστικά σχόλια του τύπου «κομμένη σε βλέπω σήμερα, λες και όλο το βράδυ το γλεντούσες όχι μόνο με έναν ή δύο λεβέντες αλλά καμιά δεκαριά» ή και «ο καθένας θα ήθελε να σε έχει γιατί είσαι αδύνατη και δεν κουράζεις στο κρεβάτι»! Στην καταγγελία αναφέρθηκε ότι αποπειράθηκε να χειροδικήσει σε βάρος της γυναίκας.

Μη μπορώντας να αντέξει τη χυδαία συμπεριφορά του εργοδότη που νόμιζε ότι είναι «αφέντης», η εργαζόμενη βρήκε το θάρρος να αντιδράσει και να τον σύρει στα δικαστήρια, παρά τα εμπόδια και τις δυσκολίες. Και, τελικά, δικαιώθηκε. Μάλιστα είχε κάνει προσφυγή και στην Επιθεώρηση Εργασίας και στον Συνήγορο του Πολίτη με τη συνδρομή του Συλλόγου.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα