Και άλλοι δύο καθηγητές του ΤΕΙ Σερρών στα χνάρια του Mr Φακελάκη

Και άλλοι δύο καθηγητές του ΤΕΙ Σερρών στα χνάρια του Mr Φακελάκη

Αλλοι δύο εκπαιδευτικοί φέρεται ότι εμπλέκονται στην υπόθεση με τα «φακελάκια» στο ΤΕΙ Σερρών, περίπου δύο μήνες μετά την επεισοδιακή σύλληψη του καθηγητή Κ.Κ. για εκβίαση φοιτητών και χρηματισμό. Σύμφωνα με όσα αποκάλυψε στην ιστοσελίδα serraikanea ένας φοιτητής, οι δύο που αναζητούνται ήταν αρκετά πιο... προσεκτικοί από τον «καθηγητή φακελάκη», που κρίθηκε προφυλακιστέος και πήρε τον δρόμο για τις Φυλακές Νιγρίτας.

Για να περάσουν τους φοιτητές, τους ανάγκαζαν να γράψουν κανονικά στην εξεταστική και δεν τους περνούσαν με λευκή κόλλα, όπως έκανε ο συλληφθείς καθηγητής. Φυσικά, και σε αυτή την περίπτωση οι φοιτητές μάθαιναν εκ των προτέρων τα θέματα, πάντα αντί αδράς αμοιβής.

«Πληρώναμε 250 ευρώ το μάθημα»

«Αφού μας έκοβαν συνεχώς στα μαθήματα, όσο κι αν διαβάζαμε, επικοινωνούσε μαζί μας ο ιδιοκτήτης του φροντιστηρίου. Μας έλεγε πως το φροντιστήριό του λειτουργεί για τα μαθήματα που διδάσκουν οι τρεις καθηγητές και πως υπάρχει τρόπος να τα περάσουμε. Φυσικά, ο τρόπος δεν ήταν άλλος από το να πληρώσουμε με το ιλιγγιώδες ποσό των 250 ευρώ το μάθημα!» δήλωσε ο φοιτητής και πρόσθεσε πως αυτά που τους δίδασκαν στο φροντιστήριο ήταν καθαρά για τα... μάτια: «Να φανταστείτε πως, αν είχαμε κάποια απορία, εκείνοι μας έλεγαν ότι δεν έχει σημασία να τα κατανοήσουμε, αφού το μόνο που αρκούσε ήταν να γράψουμε τις απαντήσεις στα θέματα που θα μας έδιναν αυτοί. Ηταν πάντα αυτά που έπεφταν στην εξεταστική. Εγώ, μάλιστα, σε ένα μάθημα δεν έγραψα απολύτως τίποτα και με περάσαν με καλό βαθμό» είπε ο νεαρός, τονίζοντας ότι άλλοι δύο εκπαιδευτικοί ακολουθούσαν την ίδια μέθοδο, δηλαδή δεν μπορούσε κάποιος να περάσει το μάθημά τους, αν δεν πήγαινε στο φροντιστήριο: «Μόνο που αυτοί ήταν λίγο πιο προσεκτικοί. Δηλαδή, για να μας περάσουν έπρεπε να γράψουμε κιόλας στην εξεταστική» εξήγησε. 

Από την έρευνα στο πλαίσιο της Ενορκης Διοικητικής Εξέτασης θα προκύψει αν και κατά πόσο στην πολύκροτη υπόθεση εμπλέκονται και άλλα πρόσωπα.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα