Ντογιάκος: Πάνω από ένα κιλό πυρίτιδας στην βόμβα. Άπειροι, νεαροί οι δράστες

Ντογιάκος: Πάνω από ένα κιλό πυρίτιδας στην βόμβα.  Άπειροι, νεαροί οι δράστες

Περισσότερο από ένα κιλό πυρίτιδα περιείχε η βόμβα που τοποθετήθηκε χθες τα ξημερώματα έξω από το σπίτι του αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ισίδωρου Ντογιάκου, όπως διαπιστώθηκε στην ανάλυση που έγινε στα ειδικά εργαστήρια της Αντιτρομοκρατικής.

Η βόμβα εντοπίστηκε έπειτα από τηλεφωνήματα στο zougla.gr και στην Εφημερίδα των Συντακτών, με διορία για την έκρηξη μόλις 20 λεπτά.

Οι πυροτεχνουργοί, που βρίσκονταν πολύ κοντά στο Βύρωνα και έσπευσαν εγκαίρως στην περιοχή, βρήκαν τη μοτοσικλέτα, μέσα στην μπαγκαζιέρα της οποίας ήταν τοποθετημένη η βόμβα μέσα σε τάπερ που ήταν μέσα σε κατσαρόλα.

Η βόμβα δεν εξερράγη λόγω κάποιου λάθους που είχε γίνει στη συνδεσμολογία της, ενώ οι πυροτεχνουργοί του τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών κατάφεραν να την εξουδετερώσουν χωρίς έκρηξη, γεγονός που συμβάλει στην ευκολότερη ανάλυση των αποτελεσμάτων των ερευνών για την εύρεση των κατασκευαστών της.

Το λάθος στη συνδεσμολογία είναι ένα από τα στοιχεία που μαρτυρά απειρία των κατασκευαστών του εκρηκτικού μηχανισμού, με τις Αρχές να θεωρούν ότι έχουν να κάνουν με αρχάριους, οι οποίοι ωστόσο μιμούνται τη συνδεσμολογία της πρώτης γενιάς των Πυρήνων της Φωτιάς, κάτι που δεν αφήνει την ΕΛ.ΑΣ. να τους παίρνει «αψήφιστα», παρά δίνει ιδιαίτερο βάρος στην εξάρθρωση της νέας ή νεοεμφανιζόμενης ομάδας.

 

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα