Η πρώτη νύχτα στον Κορυδαλλό για το ζεύγος Παπαντωνίου. Τι ζήτησαν

Η πρώτη νύχτα στον Κορυδαλλό για το ζεύγος Παπαντωνίου. Τι ζήτησαν

Με τις χειροπέδες επιμελώς κρυμμένες κάτω από το σακάκι του και δίχως ακόμη να έχει πλήρως συνειδητοποιήσει την απόφαση της Δικαιοσύνης, ο Γιάννος Παπαντωνίου οδηγήθηκε στο Μεταγωγών, και από εκεί -χθες το μεσημέρι- στις πρώην γυναικείες φυλακές Κορυδαλλού, γνωστές πλέον ως «θέση 2». Μόνος στα υπόγεια κελιά της 17Ν, στον πρώην υπουργό σέρβιραν ως πρώτο γεύμα φασολάδα.

Ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ και η σύζυγός του, Σταυρούλα Κουράκου, φαίνεται πως δεν έδωσαν πειστικές εξηγήσεις γύρω από τα 2,8 εκατομμύρια ελβετικά φράγκα, τα οποία θεωρούνται το αντάλλαγμα για τη σύμβαση εκσυγχρονισμού έξι φρεγατών τύπου S του Πολεμικού Ναυτικού. Σύμφωνα με πληροφορίες, αν και οι δυο τους ισχυρίστηκαν ότι τα χρήματα αυτά ήταν αποτέλεσμα επενδύσεων, κατηγορώντας τους «διώκτες» του Γιάννου Παπαντωνίου για «δήθεν στοιχεία», δεν προσκόμισαν επαρκή έγγραφα που να αποδεικνύουν την προέλευση των υπό διερεύνηση χρημάτων.

Κατά τις ίδιες πηγές, ο πρώην υπουργός «στόχευσε» σε βάρος του τρίτου κατηγορούμενου στην υπόθεση, επιρρίπτοντάς του ευθύνες. Πρόκειται για τον πολιτικό μηχανικό Ανδρέα Μπαρδή, ο οποίος φέρεται πως παρείχε «κάλυψη» στον Γιάννο Παπαντωνίου, μέσω λογαριασμών και μέσω αγοραπωλησιών ακινήτων. Ο ίδιος έχει ήδη βρεθεί ενώπιον της ανακρίτριας κατά της Διαφθοράς Ηλιάννας Ζαμανίκα την περασμένη εβδομάδα και αφέθηκε ελεύθερος με εγγύηση ύψους 500.000 ευρώ. Η απολογία του φαίνεται πως άνοιξε τον δρόμο των εξελίξεων για το ζεύγος Παπαντωνίου, αφού μεταξύ άλλων παραδέχθηκε κατά πληροφορίες ότι «μέσα σε δύο χρόνια 2002-2003 έλαβε τμηματικά από τον Γ. Παπαντωνίου 2,5 εκατομμύρια ευρώ σε μετρητά. Τα χρήματα αυτά φέρεται ότι τα παραλάμβανε σε δεσμίδες μέσα σε κίτρινους φακέλους από το σπίτι του πρώην υπουργού στην Κηφισιά. Στη συνέχεια σε μικρά ποσά γίνονταν οι καταθέσεις σε τράπεζα των βορείων προαστίων και εν συνεχεία τα λεφτά έφευγαν με προορισμό την Ελβετία και κατέληγαν σε τραπεζικό λογαριασμό με δικαιούχο τον πρώην υπουργό και συνδικαιούχο τη σύζυγό του Σταυρούλα Κουράκου».

Η πρώτη νύχτα στον Κορυδαλλό για το ζεύγος Παπαντωνίου

Την πρώτη νύχτα στις φυλακές Κορυδαλλού πέρασαν ο πρώην υπουργός Οικονομίας και Άμυνας του ΠΑΣΟΚ, Γιάννος Παπαντωνίου και η σύζυγός του, Σταυρούλα Κουράκου, που κρίθηκαν προφυλακιστέοι για το αδίκημα του ξεπλύματος μαύρου χρήματος.

Τα πρώτα πράγματα που ζήτησε το ζεύγος Παπαντωνίου είναι να μάθει πως θα προμηθευτεί τηλεκάρτες και πόσα χρήματα μπορούν να έχουν μαζί τους προκειμένου να μπορούν να αγοράσουν πράγματα από το κυλικείο των φυλακών.

Θα γράψει βιβλίο

Εντύπωση προκάλεσε η είδηση ότι ο Γιάννος Παπαντωνίου ζήτησε να έχει στο κελί του γραφική ύλη γιατί όπως αποκάλυψε επιθυμεί να γράψει βιβλίο κατά την παραμονή του στη φυλακή.

Το ζεύγος Παπαντωνίου πέρασε το μεσημέρι της Τετάρτης την πύλη των γυναικείων φυλακών Κορυδαλλού. Ο πρώην υπουργός οδηγήθηκε στην πτέρυγα όπου κρατούνται τα μέλη της οργάνωσης 17 Νοέμβρη, ενώ η σύζυγός του μεταφέρθηκε στο τμήμα των Γυναικείων φυλακών.

Ο κ. Παπαντωνίου θα είναι μόνος του στο υπόγειο κελί του, όπως και κατά τον προαυλισμό του. Η σύζυγός του είναι σε μια πτέρυγα με άλλα 9 κελιά, ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, την Πέμπτη θα γίνει προσπάθεια προκειμένου να μεταφερθεί σε άλλο κελί.

Το καθημερινό πρόγραμμα παραμονής του Γιάννου Παπαντωνίου στη φυλακή περιλαμβάνει προαυλισμό από τις 8 το πρωί έως τις 12.30 το μεσημέρι, στη συνέχεια θα επιστρέφει το κελί του για την καθιερωμένη καταμέτρηση και έπειτα θα ακολουθεί ο απογευματινός προαυλισμός.

Σύμφωνα με άλλες πληροφορίες, την Σταυρούλα Κουράκου επισκέφθηκε στενή της φίλη προκειμένου να της παραδώσει προσωπικά της αντικείμενα, ωστόσο δεν έχουν εμφανιστεί ούτε οι δικηγόροι του ζεύγους. ούτε κάποιος άνθρωπος από το οικογενειακό τους περιβάλλον.

Το ζεύγος Παπαντωνίου θα μπορεί να συναντιέται στο επισκεπτήριο της Κυριακής.

Το μενού της φυλακής

Το μενού που είχε προγραμματιστεί στις φυλακές για μεσημεριανό γεύμα ήταν φασολάδα, ενώ αντίστοιχα το βράδυ έφαγαν πένες με τυρί.

με πληροφορίες από ελεύθερο τύπο

 

 

 

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα