Kως: Ένοχοι σύντροφος και γιατρός για έκτρωση σε 13χρονη

Σε κάθειρξη επτά ετών καταδικάστηκε ένας γιατρός από τη Ρόδο, ο οποίος βοήθησε ένα 13χρονο κορίτσι να κάνει έκτρωση σε μη οργανωμένη νοσηλευτική μονάδα και χωρίς τη συναίνεση των γονιών της πριν από έξι χρόνια!

Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Κω έκρινε ένοχο τον κατηγορούμενο για τη διακοπή της εγκυμοσύνης, ωστόσο τον απάλλαξε από την κατηγορία της έκθεσης ανηλίκου σε κίνδυνο. Ο γιατρός «μοιράστηκε» το εδώλιο του κατηγορουμένου με τον 34χρονο φίλο του κοριτσιού, ο οποίος καταδικάστηκε σε κάθειρξη εννέα ετών κατά συγχώνευση για αποπλάνηση ανηλίκου που συμπλήρωσε το 12ο αλλά όχι και το 14ο έτος της ηλικίας του κατ' εξακολούθηση και ηθική αυτουργία στη διακοπή της εγκυμοσύνης της ανήλικης.

Και οι δύο αφέθηκαν ελεύθεροι ως την εκδίκαση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό, καθώς το δικαστήριο έδωσε αναστέλλουσα δύναμη στις εφέσεις τους. Η υπόθεση είχε πάρει τον δρόμο της Δικαιοσύνης ύστερα από μήνυση που υπέβαλε η οικογένεια του κοριτσιού το φθινόπωρο του 2011 σε βάρος του 34χρονου, με τον οποίο η ανήλικη φέρεται ότι διατηρούσε σχέση.

Η 13χρονη έμεινε έγκυος, όμως διέκοψε την κύηση, με αποτέλεσμα στην υπόθεση να εμπλακεί και ο γιατρός. Σε βάρος των δύο ανδρών είχαν ασκηθεί ποινικές διώξεις σε βαθμό κακουργήματος και έναν χρόνο μετά απολογήθηκαν στον ανακριτή. Ο 34χρονος είχε παραδεχθεί ότι είχε συνάψει σχέση με τη 13χρονη στα μέσα του καλοκαιριού του 2011.

Ωστόσο, είχε προσθέσει ότι η ανήλικη τού είχε παρουσιαστεί ως 17χρονη, γεγονός που, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του, επιβεβαιωνόταν από τον τρόπο που ντυνόταν και συμπεριφερόταν. Ο γιατρός είχε αρνηθεί τις κατηγορίες.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα