Εισβολή μαθητών στο Υπουργείο Παιδείας

Εισβολή μαθητών στο Υπουργείο Παιδείας

Μαθητές που διαμαρτύρονταν έξω από το υπουργείο Παιδείας, για το νόμο Γαβρόγλου, κατάφεραν να πηδήξουν τα κάγκελα, και να σπάσουν τον αστυνομικό κλοιό και να μπουν στον προαύλιο χώρο.

Στο σημείο επικράτησε ένταση, μεταξύ των περίπου 100 εισβολέων και των αστυνομικών δυνάμεων.

Οι μαθητές κατάφεραν να φτάσουν μέχρι το γραφείο του Κώστα Γαβρόγλου και να συνομιλήσουν μαζί του.

Οι μαθητές μπήκαν μέσα στο γραφείο με τον υπουργό να κάθεται στη θέση του ψύχραιμος και τους μαθητές και φοιτητές να φωνάζουν και να καταθέτουν τα αιτήματά τους.

Υπήρχαν στιγμές έντασης και φωνές, ωστόσο, γινόταν προσπάθεια διαλόγου με τον υπουργό κ. Γαβρόγλου και τους συνεργάτες του να επιχειρούν να απαντήσουν στα ερωτήματα των παιδιών.

«Διαλύετε τις ζωές μας» φώναζαν οι νεαροί και έλεγαν στον κ. Γαβρόγλου ότι δεν θα αφήσουν να περάσει το νομοσχέδιο γιατί διαλύει τη δημόσια και δωρεάν παιδεία. 

Όπως λένε, μαθητές και φοιτητές, ο νόμος Γαβρόγλου επιδιώκει να μετατρέψει το σχολείο σε «εργοστάσιο που παράγει ανθρώπους προς κατανάλωση από την αγορά εργασίας για να καλύψει τις ανάγκες της», αλλά και στις αλλαγές που προκύπτουν από τις συνενώσεις ΑΕΙ και ΤΕΙ και στις διασπάσεις τμημάτων.

Οι μαθητές αφού έθεσαν στον υπουργό τις αντιρρήσεις τους για το νομοσχέδιο που προωθείται, στη συνέχεια αποχώρησαν και μετέβησαν στην είσοδο, όπου και πραγματοποιήθηκε συντονιστικό, για τις επόμενες κινήσεις τους.

Οι μαθητές αποφάσισαν να δώσουν ραντεβού τη Δευτέρα 29 Οκτωβρίου και οι φοιτητές την Πέμπτη 1η Νοεμβρίου, στα Προπύλαια.

«Μπορεί να διαφωνώ σε πολλά με τον κ. Γαβρόγλου, αλλά η υποκινούμενη εισβολή μαθητών και φοιτητών στο γραφείο του και οι εικόνες "ζούγκλας" είναι ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΕΣ! Δεν είναι αυτός διάλογος και το έχουμε ζήσει ουκ ολίγες φορές στα Πανεπιστήμια με ευθύνες και του ΣΥΡΙΖΑ...», σημείωσε με tweet ο Γιώργος Μαυρωτάς από Το Ποτάμι.

 

ant1news

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα