Σε διαθεσιμότητα και άλλος αστυνομικός, μέλος κυκλώματος διακίνησης μεταναστών. Βίντεο

Σε διαθεσιμότητα και άλλος αστυνομικός, μέλος κυκλώματος διακίνησης μεταναστών. Βίντεο

Ένας ακόμα αστυνομικός συνελήφθη για παράνομη δράση, από την Υποδιεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων Βορείου Ελλάδος, σήμερα στην Σάμο.

Πρόκειται για αρχιφύλακα που εκτελούσε υπηρεσία στο αεροδρόμιο του νησιού και κατηγορείται για διευκόλυνση εξόδου αλλοδαπών από τη χώρα, ενώ επίσης σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος του για παραβάσεις των νομοθεσιών για τα «όπλα», «την οπλοφορία - χρήση πυροβόλων όπλων από αστυνομικούς» και «τις φωτοβολίδες και τα αθύρματα».

 Σε διαθεσιμότητα ο αστυνομικός που κρατήθηκε όμηρος στη Νίκαια

Ο αρχιφύλακας συνελήφθη μετά από καταγγελία Παλαιστίνιου, ο οποίος επιχείρησε να φύγει για χώρα της Δυτικής Ευρώπης, με πλαστά έγγραφα, αλλά εντοπίστηκε την τελευταία στιγμή. Στους αστυνομικούς είπε ότι υπήρχε οργανωμένο κύκλωμα προμήθειας πλαστών ταξιδιωτικών εγγράφων και διακίνησης παράτυπων αλλοδαπών, με τη συμμετοχή και του αρχιφύλακα, τον οποίο αναγνώρισε ως αυτόν που τον διευκόλυνε.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στην οικία και το αυτοκίνητο, καθώς και από την κατοχή του αστυνομικού βρέθηκαν, μεταξύ άλλων και κατασχέθηκαν: Δύο πιστόλια και τρεις γεμιστήρες, ένα περίστροφο, ένα πιστόλι κρότου με γεμιστήρα, ένα πιστόλι εκτόξευσης φωτοβολίδων, συσκευή εκτόξευσης φωτοβολίδων, ένα ξύλινο ρόπαλο, δύο μαχαίρια, 238 φυσίγγια διαφόρων τύπων και διαμετρημάτων, 84 φυσίγγια κρότου, 10 εκπαιδευτικά φυσίγγια, 75 καψούλια για πιστόλι εκτόξευσης φωτοβολίδων, δύο κινητά τηλέφωνα και τέσσερις κάρτες SIM, ένας φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής καθώς και κάρτα αποθήκευσης (microsd).

Ο συλληφθείς με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του θα οδηγηθεί στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.

Με απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας ο αστυνομικός τέθηκε σε διαθεσιμότητα και παράλληλα διατάχθηκε σε βάρος του Ένορκη Διοικητική Εξέταση.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα