Στην Πύλο ο Ιερώνυμος για την 191η επέτειο της Ναυμαχίας του Ναυαρίνου

Στη Μεσσηνία βρίσκεται ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος με αφορμή τη συμπλήρωση 191 ετών από τη Ναυμαχία του Ναυαρίνου, έπειτα από πρόσκληση του μητροπολίτη Μεσσηνίας Χρυσοστόμου και του δημάρχου Πύλου - Νέστορος, Δημητρίου Καφαντάρη.

Ο Μακαριώτατος χοροστάτησε στην Πανηγυρική Δοξολογία στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου, ενώ συμμετείχαν οι μητροπολίτες Μάνης Χρυσόστομος και Μεσσηνίας Χρυσόστομος. Ακολούθησε η τέλεση επιμνημόσυνης δέησης στο μνημείο Τριών Ναυάρχων και κατάθεση στεφάνων, ενώ τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Πέτρος Τατούλης.

Στη συνεχεία, ενώπιον των τοπικών Αρχών πραγματοποιήθηκε μαθητική και στρατιωτική παρέλαση και, αμέσως μετά, στην Αίθουσα Συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Πύλου - Νέστορος, ο δήμαρχος, Δημ. Καφαντάρης, βράβευσε με το Μετάλλιο του Δήμου τη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων για τα 190 έτη από την ίδρυσή της, ενώ ο Δήμος Πύλου - Νέστορος αδελφοποιήθηκε με τον Δήμο Υδραίων.

Ο Προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας παρακολούθησε την αναπαράσταση της Ναυμαχίας του Ναυαρίνου, στο λιμάνι της Πύλου.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα