Πορεία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης κατά της εμπορίας ανθρώπων

Πορεία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης κατά της εμπορίας ανθρώπων

Ηχηρό μήνυμα ενάντια στην εμπορία ανθρώπων έστειλε το απόγευμα του Σαββάτου, η Μη Κυβερνητική Οργάνωση A21 που διοργάνωσε για 5η χρονιά το διεθνές Walk For Freedom, μια σιωπηλή πορεία που έχει στόχο να αφυπνίσει και να ενημερώσει τους πολίτες για το μείζον ζήτημα της παράνομης διακίνησης ανθρώπων.

Περισσότεροι από 500 άνθρωποι όλων των ηλικιών, με σοβαρό και αυστηρό βλέμμα, διατυμπανίζοντας πως οι ανθρώπινες ζωές έχουν αξία και δεν πωλούνται, συναντήθηκαν στην πλατεία Αριστοτέλους και έπειτα πραγματοποίησαν σιωπηλή πορεία από τη Λεωφόρο Νίκης μέχρι τον Λευκό Πύργο.

Οι συμμετέχοντες, όπως συμβαίνει κάθε χρόνο ως ένδειξη διαμαρτυρίας, φορούσαν μαύρα μπλουζάκια τα οποία είτε μπορούσε κανείς να τα αγοράσει από συγκεκριμένη καφετέρια της πόλης, είτε μπορούσε να φορέσει ένα απλό δικό του μαύρο μπλουζάκι και να συμμετέχει στην πορεία. Στο μπλουζάκι ήταν γραμμένο το σύνθημα "abolish slavery with each step" (βάλε τέλος στη σκλαβιά με κάθε σου βήμα).

Μάλιστα, είναι η πρώτη φορά που δεν επέλεξαν να φορέσουν αυτοκόλλητη ταινία στο στόμα τους αφήνοντάς το ακάλυπτο.

Η σιωπηλή πορεία ολοκληρώθηκε στην πλατεία Λευκού Πύργου όπου οι συμμετέχοντες άφησαν στον αέρα μπαλόνια σε λευκό χρώμα που συμβολίζει την ελευθερία και φώναξαν ομαδικά: "Για την ελευθεριά", στέλνοντας το μήνυμα ότι ο κάθε άνθρωπος πρέπει να είναι ελεύθερος.

Τα στοιχεία που προκύπτουν για την εμπορία ανθρώπων είναι απελπιστικά, αφού πάνω από 27 εκατομμύρια άνθρωποι είναι παγιδευμένοι στη σκλαβιά σε όλο τον κόσμο, ενώ κάθε 30 δευτερόλεπτα, ένας άνθρωπος πέφτει θύμα trafficking.

Σημειώνεται ότι το Walk For Freedom είναι μια δράση που πραγματοποιείται και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας. Συγκεκριμένα η σιωπηλή πορεία με τα μαύρα μπλουζάκια κατά της εμπορίας ανθρώπων γίνεται σήμερα σε Αθήνα και Κομοτηνή, ενώ παράλληλα και σε πολλές πόλεις του κόσμου.

Δείτε παρακάτω βίντεο από το Walk For Freedom:

thestival

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα