Γ.Γ Ειδικών Φρουρών: Δεν υπάρχει πολιτική βούληση να λυθεί το θέμα των μπαχαλάκηδων

Γ.Γ Ειδικών Φρουρών: Δεν υπάρχει πολιτική βούληση να λυθεί το θέμα των μπαχαλάκηδων

Ο Γενικός Γραμματέας των Ειδικών Φρουρών, Στράτος Μαυροειδάκος, δήλωσε σήμερα πως το πρόβλημα της αντιμετώπισης των κουκουλοφόρων είναι διαχρονικό, αλλά έχει ενταθεί με την παρούσα κυβέρνηση.

Ο κ. Μαυροειδάκος, μιλώντας στον ΑΝΤ1, κατήγγειλε ότι δεν υπάρχει οργανωμένο σχέδιο αντιμετώπισης των «μπαχαλάκηδων» και των κουκουλοφόρων, παρότι έχουν κατατεθεί συγκεκριμένες προτάσεις από την πλευρά των αστυνομικών.

Μάλιστα, τόνισε ότι μπορεί το πρόβλημα να είναι διαχρονικό, αλλά σήμερα είναι ξεκάθαρο πως «δεν υπάρχει από την πλευρά της κυβέρνησης η πολιτική βούληση να αντιμετωπιστεί το όλο θέμα».

Ανέφερε ως χαρακτηριστικό παράδειγμα την κατάργηση της ομάδας «Δέλτα» και ζήτησε από την ηγεσία του Υπουργείου, να αφήσει «τους αστυνομικούς να κάνουν τη δουλειά τους».

Επίσης, υποστήριξε ότι η Κρατική Ασφάλεια έχει αποδομηθεί και έφερε ως παράδειγμα ότι αστυνομικοί που «δρούσαν» στα Εξάρχεια κι έφερναν πολύτιμες πληροφορίες, αυτή τη στιγμή έχουν μετατεθεί στις πεζές περιπολίες.

Ο κ. Μαυροειδάκος σχολίασε επιπλέον και την εμφάνιση των πολιτικών από όλες τις παρατάξεις, την επόμενη μέρα της επίθεσης στο Α/Τ Ομονοίας και ότι μετέτρεψαν το Αστυνομικό Τμήμα σε πολιτικό ρινγκ.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα