Νέες αποκαλύψεις για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι

Αποκαλυπτικά στοιχεία για όσα δραματικά συνέβησαν στην πυρκαγιά της 23ης Ιουλίου στο Μάτι με 99 νεκρούς έχει εντοπίσει η έρευνα του εισαγγελέα Ηλία Ζαγοραίου.

Σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες της Καθημερινής, επιβεβαιώθηκαν πλήρως οι καταγγελίες για μετακίνηση πυροσβεστικών οχημάτων από την Ανατολική Αττική -ακόμα και από τον Νέο Βουτζά- στο μέτωπο της Κινέττας.

Υδροφόρες που εκτελούσαν περιπολία στο Νταού Πεντέλης και πιθανολογείται ότι θα είχαν σβήσει άμεσα τη φωτιά είχαν κατόπιν εντολής μετακινηθεί στην Δυτική Αττική και στο μέτωπο της Κινέττας.

Επιπλέον, απελπιστική είναι η εικόνα που προκύπτει για την αντίδραση των επιχειρησιακά υπευθύνων της Πυροσβεστικής όσον αφορά την κινητοποίηση των εναέριων μέσων.

Παρά το γεγονός ότι οι δύο αξιωματικοί από το ελικόπτερο συντονισμού προειδοποίησαν τον τότε επιχειρησιακό υπαρχηγό και νυν αρχηγό της Πυροσβεστικής Βασίλη Ματθαιόπουλο πως η φωτιά είναι επικίνδυνη, μόνο ένα ελικόπτερο πήρε εντολή να κατευθυνθεί στο Μάτι.

Δόθηκε εντολή και σε δεύτερο η οποία όμως ανακλήθηκε και το πλήρωμα διατάχθηκε να πραγματοποιήσει ρίψεις νερού στα διυλιστήρια Κινέττας-Αγίων Θεοδώρων, πάρα το ότι η φωτιά εκεί είχε χαρακτηριστεί ελεγχόμενη.

Στον Εισαγγελέα οι ύποπτοι για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι: Ογκωδέστατη η δικογραφία

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα