Οι πρυτανικές αρχές του ΕΚΠΑ ζητούν να φύγει ο Ρουβίκωνας από τη Φιλοσοφική

Οι πρυτανικές αρχές του ΕΚΠΑ ζητούν να φύγει ο Ρουβίκωνας από τη Φιλοσοφική

Oι Πρυτανικές Αρχές του Πανεπιστημίου Αθηνών ιδρύματος ζήτησαν την αποχώρηση του Ρουβίκωνα από το γραφείο που έχει καταλάβει στη Φιλοσοφική Σχολή του ΕΚΠΑ.

«Οι Πρυτανικές Αρχές του ΕΚΠΑ καταδικάζουν τις καταλήψεις πανεπιστημιακών χώρων από εξωπανεπιστημιακές οργανώσεις και απαιτούν από την εξωπανεπιστημιακή οργάνωση του «Ρουβίκωνα» να αποχωρήσει από το γραφείο που έχει καταλάβει στη Φιλοσοφική Σχολή», τονίζουν στην ανακοίνωση και προσθέτουν: «η καθημερινή εκπαίδευση και εργασία χιλιάδων φοιτητών προπτυχιακών και μεταπτυχιακών μόνιμων εργαζομένων και συμβασιούχων καθώς και του εκπαιδευτικού προσωπικού του Πανεπιστημίου μας πρέπει να γίνεται με ασφάλεια και σεβασμό στην ακαδημαϊκή δεοντολογία μακριά από εξωτερικές παρεμβάσεις».

Η συνεδρίαση της Συγκλήτου ολοκληρώθηκε εσπευσμένα εξαιτίας της έντασης που προκλήθηκε το πρωί στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, όταν ομάδα φοιτητών προχώρησε σε διαμαρτυρία στο χώρο όπου ήταν προγραμματισμένο να συνεδριάσει η Σύγκλητος.

Αίτημα των περίπου 50 φοιτητών που φέρεται να ήταν το να μην υπάρξει απόφαση εκ μέρους της Συγκλήτου κατά της παρουσίας του Ρουβίκωνα στη Φιλοσοφική Σχολή.

Να σας θυμίσουμε ότι μερικές ημέρες πριν η αναρχική συλλογικότητα ανακοίνωσε μέσω facebook ότι απέκτησε «στέκι» στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, κάνοντας το πρώτο βήμα για την επέκτασή της και στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα.

Ρουβίκωνας: Ήρθαμε για να μείνουμε στη Φιλοσοφική

 

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα