Θύελλα αντιδράσεων για την επίθεση με μολότοφ στο ΑΤ Ομονοίας. Ήθελαν νεκρό

Θύελλα αντιδράσεων για την επίθεση με μολότοφ στο ΑΤ Ομονοίας. Ήθελαν νεκρό

Περίπου πενήντα άτομα, τα οποία σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομικές πηγές φαίνεται να ανήκουν στον αντιεξουσιαστικό χώρο, επιτέθηκαν απόψε με βόμβες μολότοφ, πέτρες και διάφορα άλλα αντικείμενα στο αστυνομικό τμήμα της Ομόνοιας, στην οδό Βερανζέρου.

Αρχικά, οι δράστες λίγο πριν από τις 21:00, έριξαν μολότοφ σε ένα βαν της Διεύθυνσης Αστυνομίας, που ήταν σταθμευμένο στη συμβολή της Γ΄ Σεπτεμβρίου με την Βερανζέρου, ενώ στη συνέχεια έκαναν επίθεση με βόμβες μολότοφ και διάφορα άλλα αντικείμενα στο αστυνομικό τμήμα της Ομόνοιας. Αμέσως μετά οι δράστες εξαφανίστηκαν.

Από την επίθεση αντιμετώπισαν αναπνευστικά προβλήματα δύο αστυνομικοί, ενώ δύο ακόμη τραυματίστηκαν ελαφρά από σπασμένα τζάμια. Οι τέσσερις αστυνομικοί διακομίστηκαν στο 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αθηνών.

Παράλληλα, από την επίθεση προκλήθηκαν σοβαρές ζημιές σε 5 Ι.Χ αυτοκίνητα και 3 υπηρεσιακά οχήματα που ήταν σταθμευμένα στην οδό Βερανζέρου.

Η αστυνομία διενεργεί εκτεταμένες έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών.

Το χρονικό της επίθεσης

Οι επιθέσεις εκδηλώθηκαν στις 20:45 χθες το βράδυ, όταν αρχικά οι δράστες επιτέθηκαν σε βανάκι της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αθηνών, που χρησιμοποιείται από την νεοσυσταθείσα Υποδιεύθυνση Πεζών Περιπολιών, και ήταν σταθμευμένο στη συμβολή των οδών Γ’ Σεπτεμβρίου και Βερανζέρου στο κέντρο της Αθήνας. Οι κουκουλοφόροι έσπασαν το παράθυρο της πίσω πόρτας του αστυνομικού οχήματος και εκτόξευσαν βόμβες μολότοφ στο εσωτερικό του, προκαλώντας φωτιά στα πίσω καθίσματα.

Ο αστυνομικός-οδηγός πρόλαβε να βγει έξω από αυτό και να απομακρυνθεί. Είναι ένας από τους τραυματίες με αναπνευστικά προβλήματα που μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο. Άλλη ομάδα κουκουλοφόρων κινήθηκε προς το Αστυνομικό Τμήμα Ομόνοιας. Κατά μήκος της οδού Βερανζέρου πυρπόλησαν τρία περιπολικά, ενώ σοβαρές υλικές ζημιές υπέστησαν πέντε σταθμευμένα οχήματα ιδιωτών. Μία άλλη ομάδα κινήθηκε προς το αστυνομικό κτίριο εκτοξεύοντας βροχή από βόμβες μολότοφ, πέτρες και άλλα αντικείμενα. Ο αστυνομικός-σκοπός κατόρθωσε την τελευταία στιγμή να απομακρυνθεί και να μπει στο εσωτερικό του αστυνομικού τμήματος.

Υλικές ζημιές υπέστησαν η σκοπιά, η εξωτερική τοιχοποιία του τμήματος και τζάμια παραθύρων. Οι κουκουλοφόροι τράπηκαν σε φυγή σε διαφορετικές κατευθύνσεις προς την Πλατεία Κάνιγγος και από εκεί στους δρόμους των Εξαρχείων. Οι αστυνομικοί με πυροσβεστήρες επιχείρησαν και έσβησαν τις τελευταίες εστίες φωτιάς σε οχήματα και κτίριο. Δύο αστυνομικοί είχαν αναπνευστικά προβλήματα και δύο ακόμη μικροτραυματισμούς από θραύσματα των βομβών μολότοφ και πέτρες, και μεταφέρθηκαν προληπτικά στο νοσοκομείο. Μετά την επίθεση ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις προέβησαν σε έντονες αναζητήσεις εντοπισμού των δραστών, χωρίς όμως αποτέλεσμα.

Αντιδράσεις για την καταδρομική επίθεση 

Εντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει η χθεσινή, καταδρομική επίθεση στο Α.Τ Ομόνοιας από ομάδα κουκουλοφόpων που είχε σαν αποτέλεσμα τον τραυματισμό τεσσάρων αστυνομικών

Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών κάλεσε σήμερα στις 11:45, παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το Αστυνομικό Τμήμα Ομονοίας, «όπου οι συνάδελφοί τους δέχθηκαν δολοφονική επίθεση», όπως έγραψε σε ανακοίνωσή του το συνδικαλιστικό σωματείο.  Αξιωματικοί της Ελληνικής Αστυνομίας, εξέλαβαν την επίθεση, ως «μήνυμα» αντιποίνων για την υπόθεση του Ζακ Κωστόπουλου.

Συγκεκριμένα στην ανάρτησή της αναφέρει:

Ακόμα μια δολοφονική επίθεση από τους "γνωστούς και χαϊδεμένους" εναντίον συναδέλφων μας. Αλήθεια ποιος αγωνιστικός λόγος υποκίνησε αυτήν την ενέργεια; Η Ένωσή μας έχει καταγγείλει από καιρό την αποδόμηση υπημερεσιών που μπορούν να αντιμετωπίσουν τέτοια φαινόμενα. Η Ηγεσία απαντά με τη σύσταση πεζών περιπολιών τη χρησιμότητα των οποίων έχουμε από καιρό καταγγείλει. Δυστυχώς όμως οι συνάδελφοι της ανωτέρω υπηρεσίας δέχθηκαν το μένος των μπαχαλάκηδων και αλήθεια περιμένουμε να μας πουν οι ιθύνοντες με ποιον εξοπλισμό περίμεναν να τους αντιμετωπίσουν. H Ένωση Αθηνών αύριο 16 Οκτωβρίου & ώρα 11:45 θα πραγματοποιήσει παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το Α.Τ. Ομόνοιας όπου οι συνάδελφοί μας δέχθηκαν δολοφονική επίθεση. Ήταν η πρώτη "επιτυχημένη" μέρα της εμφανούς αστυνόμευσης, γι' αυτό μάλλον σουλάτσαραν ανενόχλητοι όλοι αυτοί. Ήταν δίκαιο (οι πεζές) και έγινε πράξη.

Χθες το πρωί ξεκίνησε  το σχέδιο εμφανούς αστυνόμευσης «Π.Ε.Ρ.Σ.Ε.ΑΣ.» σε όλη τη χώρα, το οποίο περιλαμβάνει ένα πλέγμα αστυνομικών περιπολιών, με βασική φιλοσοφία δράσης την αποτρεπτική παρουσία της Αστυνομίας και την πρόληψη της παραβατικότητας. Για πρώτη μέρα, όπως επεσήμαιναν αστυνομικοί κύκλοι, δεν ήταν ιδιαίτερα αποδοτικo.

 

Μαυροειδάκος: Ηθελαν νεκρό

Καρέ καρέ περιέγραψε την καταδρομική επίθεση στο Αστυνομικό Τμήμα της Ομόνοιας ο γ.γ.  των Ειδικών Φρουρών.

Για «αδίστακτους δολοφόνους που ήθελαν νεκρό αστυνομικό» κάνει λόγο ο Στράτος Μαυροειδάκος, αναφερόμενος στη χθεσινοβραδινή επίθεση στο ΑΤ Ομονοίας.

Όπως περιέγραψε στο «Καλημέρα Ελλάδα» και τον ΑΝΤ1 ο γενικός γραμματέας των Ειδικών Φρουρών, «περίπου 70 άτομα έριξαν μολότοφ στην κλούβα, όταν οι συνάδελφοι πήγαν να σβήσουν τη φωτιά, τους πέταγαν μολότοφ. Μετά έριξαν μολότοφ στον φρουρό, έριξαν μολότοφ και στο παράθυρο των κρατητηρίων, η οποία ευτυχώς δεν εξερράγη».

Σχετικά με την κατάσταση των τραυματιών αστυνομικών, ο Στ. Μαυροειδάκος είπε πως οι τρεις από τους συναδέλφους του πήραν εξιτήριο από το 401, ενώ ο τέταρτος παραμένει νοσηλευόμενος, καθώς αντιμετωπίζει σοβαρά αναπνευστικά προβλήματα.

Ο γ.γ. των Ειδικών Φρουρών τόνισε ότι δεν υπάρχει «πολιτική βούληση να συλληφθούν αυτοί οι άνθρωποι».

Τέλος, αναφέρθηκε σε «γυμνασμένους» δράστες που πήγαν στην Ομόνοια με γκλομπ, κάνοντας μάλιστα λόγο για «στρατολόγησή τους από τους αναρχικούς».

«Και εμείς καθόμαστε εδώ μοιρολατρικά…», κατέληξε

 Αδ. Γεωργιάδης: Ντροπή

«Δεν είναι Κράτος αυτό! Ντροπή! Περαστικά στα παλικάρια μας, είμαστε μαζί τους. Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε έτσι», σχολίασε μέσω Twitter ο Αδωνις Γεωργιάδης, ενώ από την πλευρά του ο Γιώργος Κουμουτσάκος σημείωσε: «Η βία και η ανασφάλεια υπονομεύουν σοβαρά την καθημερινότητα και την ελευθερία μας. Η κυβέρνηση αυτή με την κουλτούρα ανοχής στις συμπεριφορές ανομίας δεν μπορεί να τη διασφαλί

ΚΙΝΑΛ: Θρασύτατη επίθεση

Αντιδρώντας στην επίθεση, το ΚΙΝΑΛ εκτιμά ότι η «η επίθεση στο Α.Τ. Ομόνοιας αποτελεί άλλη μια θρασύτατη πρόκληση των κουκουλοφόρων που έχουν αποθρασυνθεί από την ανοχή της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ».

«Αν δεν μπορούν οι κυρίες υπουργοί να τους μαζέψουν, ας τα μαζέψουν και να φύγουν. Εκφράζουμε τη συμπαράσταση μας στους τραυματίες αστυνομικούς» πρόσθεσε το ΚΙΝΑΛ.

με πληροφορίες από thetoc, ant1, απε

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα