Παραίτηση βόμβα στον ΕΟΠΥΥ - Αποχωρεί ο Πρόεδρος

Την παραίτησή του η οποία και έγινε αποδεκτή, υπέβαλε στον αν.υπουργό Υγείας ο Πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του HealthReport.gr, η αναμενόμενη παραίτηση του Προέδρου του ΕΟΠΥΥ Σωτήρη Μπερσίμη, έγινε τελικώς αποδεκτή από τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας Παύλο Πολάκη.

Όπως αναφέρουν υψηλόβαθμες κυβερνητικές πηγές του HealthReport.gr, ο κ.Πολάκης αποδέχτηκε την παραίτηση του κ.Μπερσίμη, ζητώντας του ωστόσο να παραμείνει μέχρι την αντικατάστασή του.

Να σημειωθεί ότι με βάση τις πληροφορίες του HealthReport.gr, ο Σωτήρης Μπερσίμηςεπικαλείται προσωπικούς λόγους ασχέτως αν εμφανίζονταν δυσαρεστημένος καθώς η πολιτική ηγεσία του υπ. υγείας τον είχε στον «πάγο». Διαβάστε ΕΔΩ το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ: Στα χέρια Πολάκη ο ΕΟΠΥΥ με αυστηρές οδηγίες! Όλο το παρασκήνιο

Πάντως η παραίτηση Μπερσίμη φημολογούνταν εδώ και καιρό δεδομένου ότι οι σχέσεις του Προέδρου του ΕΟΠΥΥ με την ηγεσία του υπουργείου Υγείας ήταν εξαιρετικά προβληματικές.

Χαρακτηριστικό είναι άλλωστε ότι όπως αναφέρουν οι ίδιες υψηλόβαθμες κυβερνητικές πηγές του HealthReport.gr, ότι ακόμη και στη σύνταξη του νέου Κανονισμού Παροχών (ΕΚΠΥ) του ΕΟΠΥΥ, δεν εκλήθη καν ο Σωτήρης Μπερσίμης να συμβάλει. Διαβάστε ΕΔΩ τι είχε προηγηθεί: Παρασκήνια: Που πήγε ο Πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ…οέο;

Αξιοσημείωτο είναι ωστόσο πως αναμένεται να υπάρξει πρόβλημα με την αντικατάστασητου Προέδρου του ΕΟΠΥΥ καθώς απαιτείται έστω και τυπικά να γίνει προκήρυξη και μετά να υπάρξει έγκριση από τη Βουλή.

Πηγές του HealthReport.gr τονίζουν ότι ενώ αρχικά επρόκειτο να αντικατασταθεί από τον Αντιπρόεδρο Τάκη Γεωργακόπουλο, φαίνεται ότι και εκείνος δεν μπορεί να αναλάβει αφού απαιτείται το πράσινο φως της Βουλής ενώ ο ίδιος έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον να κατέλθει στις επερχόμενες εκλογές.

Πάντως η εξέλιξη αυτή κρατήθηκε μυστική προκειμένου να μην πληγεί εκ νέου το προφίλ της κυβέρνησης ενόψει των εκλογών αλλά και εξαιτίας του ντόρου που είχε προκληθεί μετά την παραίτηση της διοίκηση του ΕΦΚΑ , με αποτέλεσμα ο Οργανισμός να παραμείνει ακέφαλος για μεγάλο διάστημα!

medispin

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα