Σοφικό: Σκότωσε τη γυναίκα του με σφυρί και την έθαψε

Σοφικό: Σκότωσε τη γυναίκα του με σφυρί και την έθαψε

Σε νοσοκομείο των Αθηνών νοσηλεύεται ο 71χρονος άνδρας ο οποίος κατηγορείται ότι σκότωσε, έθαψε τη γυναίκα του στον οικογενειακό τάφο και στη συνέχεια δήλωσε την εξαφάνισή της.

Ο κατηγορούμενος λόγω των προβλημάτων υγείας που παρουσίασε χθες Δευτέρα, δεν κατάφερε σήμερα να δώσει «το παρών» στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Τριπόλεως όπου θα ξεκινούσε η δίκη για το άγριο έγκλημα. 

Έτσι το δικαστήριο διεκόπη για την ερχόμενη Τρίτη, 16 Οκτωβρίου.

ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΤΟΥ ΑΓΡΙΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ

Το έγκλημα θυμίζει ταινία τρόμου. Δράστης φέρεται να είναι ένας 71χρονος, ο οποίος σκότωσε την 69χρονη σύζυγό του, χτυπώντας τη στο κεφάλι με σφυρί αλλά και με μαχαίρι. Στη συνέχεια τη μετέφερε με το αυτοκίνητό του και την έθαψε στον οικογενειακό τάφο στο Κοιμητήριο της περιοχής.

Εννέα ημέρες μετά, δήλωσε την εξαφάνισή της. 

ΠΩΣ ΕΓΙΝΕ ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ

Είναι Σάββατο 20 Μαΐου του 2017 στις 12 το μεσημέρι, η 69χρονη γυναίκα κάθεται στην αυλή του σπιτιού της σε μια πλαστική καρέκλα.

Ο σύζυγός της παίρνει ένα σφυρί από την αποθήκη, τη χτυπά δύο φορές στο κεφάλι από πίσω, εκείνη πέφτει κάτω βαριανασαίνοντας και εκείνος μπαίνει στο εσωτερικό του σπιτιού. Παίρνει ένα μαχαίρι και της αφαιρεί τη ζωή. Το ζευγάρι ζούσε στην Αθήνα και είχε εξοχικό στο Σοφικό Κορινθίας.

Στις 29 Μαΐου μεταβαίνει στο Α.Τ Νέας Ιωνίας όπου δηλώνει την εξαφάνιση της συζύγου του. Λέει ότι η γυναίκα του στις 25 Μαϊου, μάζεψε τα πράγματά της και εξαφανίστηκε.

ΤΙ ΚΙΝΗΣΕ ΤΙΣ ΥΠΟΨΙΕΣ ΤΩΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ 

Οι αστυνομικοί ξεκινούν αμέσως την προανάκριση αλλά κάτι δεν τους κολλάει στα όσα έλεγε ο 71χρονος. Όταν τους ρώτησαν πώς χάθηκε και αν είχε προηγηθεί καυγάς μεταξύ τους, έπεσε σε αντιφάσεις, γεγονός που οδήγησε τους αστυνομικούς να τον θεωρήσουν ύποπτο.

Η διαφορετική ημερομηνία εξαφάνισης που είπε στην κόρη του από αυτή που δήλωσε στο αστυνομικό τμήμα, κίνησε τις υποψίες των αστυνομικών.

Στις 3 Ιουνίου, ήρθαν και τον βρήκαν στην εξοχική του κατοικία στο Σοφικό. Μετά από επίμονες ερωτήσεις, πέφτει σε αντιφάσεις, λυγίζει και ομολογεί τη δολοφονία.

Τους παρέδωσε το σφυρί και τρία μαχαίρια καθώς δε θυμόταν ποιο είχε χρησιμοποιήσει. 

ΤΗΝ ΤΥΛΙΞΕ ΜΕ ΤΕΝΤΟΠΑΝΑ, ΤΗΝ ΕΔΕΣΕ ΜΕ ΣΧΟΙΝΙΑ ΠΟΥ ΑΠΛΩΝΟΥΝ ΤΑ ΡΟΥΧΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΘΑΨΕ ΣΤΟΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟ ΤΑΦΟ

Μετά το έγκλημα, ο 71χρονος τυλίγει την 69χρονη με τεντόπανα, τη δένει με το σχοινί που πλένουν τα ρούχα και από πάνω την καλύπτει με ένα νάιλον. Τη βάζει στο πορτ μπαγκάζ, τη μεταφέρει για 4 χιλιόμετρα στο Κοιμητήριο του χωριού και τη θάβει στον οικογενειακό τάφο.

Περίμενε να μην υπάρχει κανείς μέσα στο Κοιμητήριο επί δύο ώρες για να μπορέσει να θάψει τη σύζυγό του.

Αφού ομολόγησε την πράξη του, έδειξε στους αστυνομικούς πού έθαψε τη σορό της.

Το πτώμα ανακαλύφθηκε εντός του τάφου, σε προχωρημένη σήψη και ήταν δεμένο πάνω σε ένα ξύλο.

«ΜΟΥ ΕΘΙΓΕ ΤΟΝ ΕΓΩΙΣΜΟ, ΤΟΝ ΑΝΔΡΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΞΙΕΣ»

Ο 71χρονος στην απολογία του, υποστήριξε ότι όταν τέλεσε την πράξη βρισκόταν εν βρασμώ, μετά τον απρόκλητο και έντονο καυγά που είχε με τη σύζυγό του. Ο ίδιος ισχυρίστηκε ότι δεν είχαν καλές σχέσεις. Του έθιγε τον εγωισμό, τον ανδρισμό και τις αξίες του και ήταν αυτή που πάντα έδινε αφορμή για τον μεταξύ τους τσακωμό.Είχαν χρόνια διαφωνίες και λογομαχούσαν. Συνεχώς του ζητούσε να φύγει από το σπίτι, ότι τον έχει βαρεθεί και ότι θέλει να χωρίσουν. Δε θυμάται τι του είπε εκείνη τη μέρα και ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι.

ΑΠΟΦΥΛΑΚΙΣΤΗΚΕ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 6 ΜΗΝΕΣ

Ο κατηγορούμενος, έμεινε στη φυλακή 6 μήνες, αλλά μετά από αίτημα αποφυλάκισης που υπέβαλε μέσω του δικηγόρου του, αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα