Πάλεψε για τη ζωή της η Ειρήνη Λαγούδη. Ο ένας έβαλε τη φωτιά και ο άλλος την κλείδωσε στο ΙΧ

Πάλεψε για τη ζωή της η Ειρήνη Λαγούδη. Ο ένας έβαλε τη φωτιά και ο άλλος την κλείδωσε στο ΙΧ

Άλλα δυο άτομα "φωτογραφίζονται" πλέον ως οι ψυχροί δολοφόνοι που έκοψαν το νήμα της ζωής της Ειρήνης Λαγούδη, λίγα 24ωρα μετά την προσωποποίηση της ποινικής δίωξης εναντίον του 50χρονου γιατρού - πρώην εραστή της- για ηθική αυτουργία σε ανθρωποκτονία από πρόθεση κατά συναυτουργία.

Το κουβάρι της πολύκροτης υπόθεσης ξετυλίγεται πια με γρήγορους ρυθμούς, αποκαλύπτοντας πρόσωπα και πράγματα που κόβουν την ανάσα.

Οι έρευνες προσανατολίζονται σε άλλα δυο άτομα (πέραν του γιατρού), τα οποία φέρονται ως φυσικοί αυτουργοί της δολοφονίας της 44χρονης χήρας από την Κατοχή Αιτωλοακαρνανίας. Πρόκειται για άτομα της απολύτου εμπιστοσύνης του πρώην συντρόφου της Λαγούδη, ο οποίος εκτιμάται ότι έβαλε να σκοτώσουν την άτυχη μητέρα μέσα στο αυτοκίνητό της - "θάλαμο αερίων" στη Μυρτιά Τριχωνίδας, στο Θέρμο. Η άρση του τηλεφωνικού απορρήτου θα αποκαλύψει τη σύνδεση του ηθικού με τους φυσικούς αυτουργούς.

"Δεν είναι δύσκολο να βρεθεί η άκρη σε αυτή την υπόθεση και να εξακριβωθεί αν η φωτιά προκλήθηκε σκόπιμα και με δόλιο τρόπο από περισσότερα από ένα άτομα" είχε πει μετά βεβαιότητας στην Espresso, έναν μήνα μετά τον θάνατο της Λαγούδη, ο πρώην αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, αντιστράτηγος ε.α. και δικαστικός πραγματογνώμονας διερεύνησης εγκλημάτων εμπρησμού Ανδριανός Γκουρμπάτσης, προσθέτοντας ότι ο τρόπος που ακολούθησαν οι δράστες ήταν "ιδιαίτερα άριστος τεχνητά σκηνοθετημένος τρόπος αυτοχειρίας με σκοπό τον αποπροσανατολισμό των ερευνών και την παραπλάνηση των διωκτικών Αρχών σε λάθος συμπεράσματα".

Στο περιεχόμενο της έκθεσής του, που βρίσκεται στα χέρια του εισαγγελέα, αναφέρει ότι το σχέδιο της δολοφονίας δεν μπορούσε να υλοποιηθεί από ένα άτομο, εξηγώντας ότι άλλος έβαλε τη φωτιά και άλλος κλείδωσε την Ειρήνη μέσα στο αυτοκίνητο, ώστε να μην μπορεί να βγει. Η άτυχη γυναίκα πάλεψε άγρια για τη ζωή της και για αυτό βρέθηκαν αποτυπώματα από την μπότα της στον ουρανό και στο πίσω τζάμι του αυτοκινήτου.

Νέα συνταρακτικά στοιχεία για την υπόθεση Λαγούδη. Τι λέει η δικηγόρος της οικογένειας

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα