Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων: Υιοθετήστε ένα αδέσποτο, εμβολιασμένο και στειρωμένο

Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων: Υιοθετήστε ένα αδέσποτο, εμβολιασμένο και στειρωμένο

Η Παγκόσμια Ημέρα Ζώων δεν συνιστά παρά μία υπενθύμιση για όσα προσφέρουν και όσα αξίζουν οι τετράποδοι φίλοι μας. 

Με αφορμή την ημέρα, ο Δήμος Αθηναίων μάς καλεί να αγαπήσουμε τους τετράποδους φίλους μας και μας συστήνει 26 υποψήφιους νέους φίλους στην ηλεκτρονική διεύθυνση «Κάνε click στη στοργή». 

Ο δήμος επισημαίνει ότι η διαδικασία υιοθεσίας ενός αδέσποτου σκύλου είναι γρήγορη και απλή. Αρκεί μία υπεύθυνη δήλωση επικυρωμένη για το γνήσιο της υπογραφής του ενδιαφερομένου που γίνεται επί τόπου στην Υπηρεσία Αστικής Πανίδας του δήμου Αθηναίων.

Επίσης, όλα τα σκυλάκια που αναζητούν μια φιλόξενη στέγη και διατίθενται για υιοθεσία εντάσσονται στο πρόγραμμα στείρωσης και κτηνιατρικής φροντίδας του δήμου. Είναι εμβολιασμένα, αποπαρασιτωμένα, στειρωμένα και διαθέτουν ηλεκτρονική ταυτότητα. Το μόνο που απομένει είναι να βρουν αγάπη, φροντίδα και μία ζεστή αγκαλιά. Για τον σκοπό αυτό, την Κυριακή 7 Οκτωβρίου, διοργανώνει στο Πάρκο Ριζάρη (Σταθμός Μετρό «Ευαγγελισμός»), από τις 10 το πρωί έως τις 6 το απόγευμα, για μια βόλτα στο πάρκο με σκύλο... ή χωρίς! Η εκδήλωση «Κυριακή στο Πάρκο με σκύλο» που διοργανώνει ο δήμος Αθηναίων είναι αφιερωμένη στους τετράποδους φίλους μας, αδέσποτους και δεσποζόμενους.

Το 2017, το Τμήμα Αστικής Πανίδας του δήμου περισυνέλεξε 540 αδέσποτους σκύλους. Οι 394 σκύλοι επανατοποθετήθηκαν στο αρχικό σημείο περισυλλογής τους, ενώ 142 βρήκαν, μέσω του προγράμματος υιοθεσίας, ανάδοχη οικογένεια. Επίσης, περισυλλέχθηκαν 210 αδέσποτες γάτες. Οι 198 επανατοποθετήθηκαν στο αρχικό σημείο περισυλλογής τους.

Για οποιαδήποτε πληροφορία οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο Τμήμα Αστικής Πανίδας (Αιόλου 47, 1ος όροφος) τηλ επικοινωνίας 2103239201-202 και fax 2103310397, κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες, 09.00 έως 14.00.

Η Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων 

Η Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων πρωτογιορτάστηκε το 1931 σ' ένα συνέδριο περιβαλλοντιστών στη Φλωρεντία, ως ένας τρόπος για την ευαισθητοποίηση κοινού και ειδικών για τα υπό εξαφάνιση ζώα. Από τότε, η γιορτή διευρύνθηκε και περιλαμβάνει όλα τα είδη του ζωικού βασιλείου.

Η 4η Οκτωβρίου καθιερώθηκε ως Παγκόσμια Ημέρα Ζώων, επειδή συμπίπτει με τον εορτασμό της μνήμης του Αγίου Φραγκίσκου της Ασίζης, που έχει αναγορευτεί από την Καθολική Εκκλησία ως προστάτης των ζώων και του περιβάλλοντος.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα