Σέρρες: Από το 2012 γνωστή η δράση του "εκβιαστή" καθηγητή του ΤΕΙ

Σέρρες: Από το 2012 γνωστή η δράση του "εκβιαστή" καθηγητή του ΤΕΙ

Κανείς από τους φοιτητές του ΤΕΙ Σερρών δεν έπεσε από τα… σύννεφα με τη σύλληψη του καθηγητή, ο οποίος ζητούσε οικονομικά και σεξουαλικά ανταλλάγματα από τους φοιτητές του για να τους περάσει στα μαθήματά του. 

Ήδη από το 2012, είχε γίνει ανώνυμη καταγγελία στο edosafakelaki.org, όπου φοιτητής ανέφερε ότι όταν βρισκόταν στο τέταρτο έτος της σχολής δεν κατάφερε να πάρει πτυχίο γιατί δεν πέρασε το μάθημα του συγκεκριμένου καθηγητή. 

Όπως αναφέρει στην καταγγελία του σε κάθε εξεταστική το έδινε και δεν μπορούσε να το περάσει με τίποτα, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να πάρει πτυχίο. Ζήτησε αναβαθμολόγηση του γραπτού του χωρίς αποτέλεσμα, με τον καθηγητή να του λέει θρασύτατα πως ό,τι και να κάνει θα κόβεται. Μετά από πέντε χρόνια λοιπόν κατάφερε να περάσει το μάθημα και να πάρει πτυχίο, αφού πρώτα έδωσε στον καθηγητή του φακελάκι με… 1.200 ευρώ!

Όπως δήλωσε στον Real Fm μάλιστα ο πρόεδρος του ΤΕΙ Σερρών, Δημήτρης Χασάπης, υπήρχαν ανώνυμες καταγγελίες σε βάρος του και στη σύγκλητο, οι οποίες κατέληξαν τον Μάρτιο του 2015 σε μια απλή έγγραφη επίπληξη. 

Ο λόγος, όπως εξήγησε ο κ. Χασάπης ήταν ότι όταν οι φοιτητές πρέπει να καταθέσουν δεν εμφανίζονται κι έτσι δεν μπορεί να υπάρξει η ανάλογη τιμωρία. 

Η υπόθεση ήρθε και πάλι στο φως τον περασμένο Φεβρουάριο μετά από έγγραφο που έστειλε στο ΤΕΙ ο Συνήγορος του Πολίτη.  Μάλιστα τον Μάιο πήγαν στο ΤΕΙ άνδρες της διεύθυνσης εσωτερικών υποθέσεων της ΕΛΑΣ και πήραν στοιχεία. 

Σύμφωνα με το έγγραφο του Συνηγόρου του Πολίτη οι φοιτητές είτε έδιναν χρήματα για να περνούν μαθήματα είτε υποχρεώνονταν να κάνουν πρακτική άσκηση χωρίς αμοιβή σε συγκεκριμένα γραφεία.

Ενδεικτικές είναι και οι περιγραφές των φοιτητών για τον καθηγητή του ΤΕΙ. Αρκετοί τονίζουν ότι το απέφευγαν και ότι συχνά μιλούσε με υπονοούμενα για τα κορίτσια. Τον κατηγορούν μάλιστα ότι έβαζε πάντα θέματα στις εξετάσεις εκτός διδακτέας ύλης για να κόβονται οι φοιτητές και μετά να μπορεί να τους εκβιάζει, ζητώντας τους το λιγότερο 250 ευρώ το μάθημα. 

Μετά την είδηση μάλιστα της σύλληψής του, αρκετοί ήταν οι φοιτητές που δήλωσαν ανακουφισμένοι, αφού θα καταφέρουν επιτέλους να πάρουν το πτυχίο τους. 

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα