Θάνατος Ζακ Κωστόπουλου: Τι υποστήριξε στην απολογία του ο κοσμηματοπώλης

Θάνατος Ζακ Κωστόπουλου: Τι υποστήριξε στην απολογία του ο κοσμηματοπώλης

 Ελεύθερος με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισης στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής του αφέθηκε μετά την απολογία του ο ιδιοκτήτης του κοσμηματοπωλείου της οδού Γλάδστωνος στην Ομόνοια που κατηγορείται για πρόκληση θανατηφόρας σωματικής βλάβης στον Ζακ Κωστόπουλο.

Ανακριτής και εισαγγελέας επέβαλαν στον κατηγορούμενο τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της υποχρεωτικής εμφάνισης μία φορά το μήνα σε αστυνομικό τμήμα.

Σε βάρος του έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για το κακούργημα της θανατηφόρας βλάβης η οποία είχε επακόλουθο τον θάνατο και το πλημμέλημα της επικίνδυνης σωματικής βλάβης.

Σύμφωνα με πληροφορίες στη απολογία του  ενώπιον του ανακριτή ο 73χρονος κοσμηματοπώλης, υποστήριξε τα εξής: «Ενήργησα για την προάσπιση της ζωής μου και της προσβαλλόμενης περιουσίας μου, παρασυρόμενος στην ατυχή αντίδρασή μου» 

Ο κατηγορούμενος για πρόκληση θανατηφόρας βλάβης στον Ζακ Κωστόπουλο αποδίδει την αντίδραση του στην «έντονη ταραχή» που όπως είπε ένιωσε.

«Βρισκόμουν υπό το κράτος έντονης ταραχής λόγω της συμπεριφοράς του άνδρα. Είχε μπει παράνομα μέσα στο κατάστημά μου και είχε καταστρέψει πλήρως τη βιτρίνα του. Υπολαμβάνοντας, λόγω της αναστάτωσης του εσωτερικού του καταστήματος, της αφαίρεσης του πολύτιμου εμπορεύματος μου και επειδή δεν είχε φτάσει ακόμα η αστυνομία, και μπροστά στον επικείμενο κίνδυνο να βγει ο άνδρας έξω σε κατάσταση αμόκ, ενήργησα για την προάσπιση της ζωής μου και της προσβαλλόμενης περιουσίας μου, παρασυρόμενος στην ατυχή αντίδρασή μου.»

Από την πλευρά του ο συνήγορος του Χάρης Αναγνωστόπουλος δήλωσε πως :" Η απόφαση ανακριτή και εισαγγελέα συνάδει με αυτά που ισχυριζόμαστε. Ο εντολέας μου ενήργησε υπό το καθεστώς ταραχής, διότι είδε το χώρο να παραβιάζεται, την περιουσία του να καταστρέφεται, και το θύμα να βγαίνει έξω από το μαγαζί του, κρατώντας ένα μαχαίρι.

Ο εντολέας μου, εν μέσω της ταραχής του, παρασύρθηκε από τους άλλους πολίτες και ενήργησε κατά τον τρόπο που είδαμε στα βίντεο.

Έχει αποκλειστεί από την ιατροδικαστική έκθεση ότι οι αμυχές και τα χτυπήματα οδήγησαν στο θάνατο"

Σε ερώτηση για το αν ο κατηγορούμενος έχει μετανιώσει απάντησε ότι : «Ο εντολέας μου λυπάται για ο,τι συνέβη , αφού πάνω από όλα είναι η ανθρώπινη ζωή. Σκέφτεται ότι δεν μπορεί να λειτουργήσει την επιχείρηση του».

enikos

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα